Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 05

Reformos Lietuvos sporte nebebus – sporto centras ir muziejus lieka atskiri

„Lietuvos sporto centras ir Lietuvos sporto muziejus nereorganizuojami, veikla bus efektyvinama“, – antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).
Mindaugas Špokas
Praryti LSC ir LSM siekė Mindaugo Špoko vadovaujama NSA / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Apie naujus valdininkų planus reformuoti šalies sportą 15min rašė birželio pabaigoje, tačiau šios idėjos galiausiai buvo atsisakyta.

„ŠMSM neteiks siūlymo reorganizuoti Lietuvos sporto centrą (LSC) ir Lietuvos sporto muziejų (LSM), šias įstaigas prijungiant prie Nacionalinės sporto agentūros (NSA)“, – tęsiama ŠMSM pranešime.

„Artimiausiu metu vertinsime įstaigų veiklą ir kartu su jomis ieškosime kiekvienai tinkamiausių efektyvių veiklos būdų. LSC pavesta vykdyti svarbias šalies sportui funkcijas, tad būtina, kad jos būtų įgyvendinamos tinkamai, įstaiga veiktų remiantis pažangiais vadybos, administravimo principais, lanksčiai reaguotų tiek į sporto bendruomenės, tiek į visuomenės poreikius“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė.

LSC yra ministerijai pavaldi biudžetinė įstaiga, kuri turi užtikrinti tinkamą sporto ir gyvenamosios paskirties infrastruktūros administravimą ir eksploatavimą sportininkų rengimo, aukšto meistriškumo sporto varžybų ir kitų sporto renginių organizavimo bei kitos visuomenei naudingos veiklos tikslais.

LSC priklauso 10 sporto bazių, tarp kurių yra lengvosios atletikos maniežas Vilniuje, Trakų sporto bazė, sporto kompleksas „Druskininkai“, žiedinių lenktynių trasa „Nemuno žiedas“ ir kitos.

LSC teikia specializuotas asmens sveikatos priežiūros paslaugas sportininkams ir sportuojantiems asmenims, vykdo sportininkų profilaktinius sveikatos tikrinimus, atlieka sportininkų funkcinės būklės tyrimus, gydo traumuotus ar susirgusius sportininkus.

Taip pat LSC renka ir sistemina šalies sporto statistiką.

Lietuvos sporto muziejus buvo įkurtas 1991 m. Kaune. Jis veikia kaip valstybinis muziejus. 2021 m. koncesijos sutartyje dėl „Daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso“ Vilniuje (nacionalinio stadiono) numatyta, jog pastačius šį kompleksą, čia persikels ir Lietuvos sporto muziejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius