Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 23

Remigijus Morkevičius: „Į ringą atėjau vedamas bandos jausmo“

Daugkartinio Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojo Remigijaus Morkevičiaus žvaigždei pastaruoju metu vis dažniau sužibant spaudos puslapiuose bei marguosiuose televizijos ekranuose, sportininko talento gerbėjai net gi pradėjo kvestionuoti ar Tailando kovos meno profesionalas nesiruošia palikti ringo ir pasinerti į šou verslo platybes. Turėdami ne vieną panašų pavyzdį Lietuvoje, panorome sužinoti ką apie tokias perspektyvas ir pasitraukimą iš ringo mano ir pats Remigijus Morkevičius.
Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius / organizatorių nuotr.

– Kaip sugalvojote siekti profesionalaus sportininko karjeros?

– Niekuomet neplanavau tapti profesionaliu kovotoju. Galiu teigti, kad mano gyvenime viskas įvyko atsitiktinai. Nuo pat vaikystės mėgau sportą, dienas leisdavau stadione ar sporto salėje. Išbandžiau save įvairiose sporto šakose, kol galiausiai susidomėjau rytų kovos menais.

– Taigi, galima teigti, kad Julijaus Cezario žodžiai: ,,Atėjau, pamačiau, nugalėjau” – jūsų gyvenimo kredo?

– Iš dalies galima sakyti ir taip. Ringe atsidūriau netikėtai, kuomet šiuo sportu pradėjo užsiiminėti draugai. Nors ėjau vedamas bandos, tačiau greitai pajaučiau, kad visa tai man labai sava ir sustoti nesinori. Pralenkiau visus pažįstamus, stojau  į dvikovas daugelyje Lietuvos ringų, kol galiausiai atėjo metas suremti pirštines ir tarptautinėse arenose. Nenoriu girtis, bet ten taip pat sekėsi puikiai.

– Jūsų klausantis atrodo, kad viską pasiekėte labai lengvai ir be didžiulių pastangų. Ar gi kovotojo kelias iš ties toks lengvas?

– Viskas, ko pasiekiau, nulemta labai didelio noro, darbo bei disciplinos. Traumos, nuovargis, steresas –  išmuša iš vėžių ir gali priversti abejoti, tačiau aš tokios nuomonės, kad tikslo reikia siekti bet kokiais būdais ir įveikiant net gi sunkiausiais kliūtis.

– Paskutiniu metu nesitraukiate iš televizijos ekranų bei spaudos puslapių. Galbūt jau pasiekėte savo  tikslo (tapote savo kategorijos pasaulio čempionu) ir kovose nebėra kur tobulėti, todėl dabar laimę išbandyti ruošiatės šou versle?

– Šiuo metu dalyvauju TV3 projekte ,,Šuolis”. Dėl šios priežasties kartais jaučiuosi lyg po padidinamuoju stiklu. Laidų filmavimai, interviu, treniruotės – atima visą mano laiką. Pasiruošimas kovoms būtų per didelis iššūkis. Tačiau tai tik vienas mano gyvenimo etapas, jokiu būdu neketinu  trauktis iš ringo. Niekad nebuvau nusigrežęs nuo kovos menų ir nuolat domiuosi sporto naujienomis, seku kolegų dvikovas ir net gi pats dalyvauju sporto renginiuose.

– Teko girdėti, kad neseniai prisidėjote prie kovos menų  turnyro POWERFIGHT pristatymo ir jame net gi apdovanojote nugalėtojus. Ar galime greitu metu tikėtis jūsų sugrįžimo į ringą ir naujų, intriguojančių bei karštų kovų?

– Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, tačiau prisipažinsiu, kad jaučiu nostalgiją dvikovoms ir užplūstančiam adrenalinui kuomet ateina akistatos valanda. Neatmetu galimybės, kad žiūrovai mano kovas galės išvysti didžiosiose arenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius