-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 24

Remigijus Morkevičius: meldžiuosi kiekvieną vakarą, bet nežinau, esu budistas ar krikščionis

Svarstymai apie gyvenimo kelią, kelionės po pasaulį „čia ir dabar“, mintys apie tai, kad pasaulį išgelbės meilė ir gėris – tuo dabar gyvena nokautų karalius Remigijus Morkevičius, rašo Diena.lt
Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Prieš grįždamas į bušido ringą R.Morkevičius daug keliavo po Aziją, lankė vienuolynus. Sportininkas neslepia esąs religingas, nors negalėtų pasakyti, kad išpažįsta vieną religiją.

„Labai dažnai savęs klausiu, esu budistas ar krikščionis. Gimiau krikščionių šeimoje, esu krikštytas, meldžiuosi kiekvieną vakarą. Budizmo tikėjimas man labai artimas, nes jis atskleidžia vidinį žmogaus pasaulį, sudėlioja jį tarsi žemėlapį. Eksperimentuoju – kartais atrodo, kad tuoj išprotėsiu nuo to. Juk buvo kalama į galvą „Neturėk kitų dievų“... Tačiau dabar galiu pasakyti, kad Dievas yra visur vienas ir tas pats. Anksčiau to nesuprasdavau. Daug neuronų sudeginau, kol tai suvokiau. Religija – žmones rišantis, o ne skiriantis dalykas“, – sakė R.Morkevičius.

Augusto Četkausko (sportoakimirka.lt nuotr.)/Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius

„Manau, kad pasaulis – tai vienas didelis kalnas, kuriame yra labai daug kelių – kuriuo eisi, tuo ir prieisi pabaigą. Kiekvienam žmogui – individualus kelias“, – pridūrė vienas geriausių visų laikų Lietuvos bušido kovotojų.

„Pats kokiu keliu dabar keliauju? Meilės, gerumo. Sunku viešai apie tai kalbėti. Kai tik kam nors užsimenu apie meilę, tuoj visi puola skaičiuoti mano moteris. Bet galiu pasakyti paprastai – kitų žmonių kišti čia nereikia. Manau, kad kiekvienas pirmiausia save turi mylėti, nes tik tai darydamas žmogus gali sau padėti – juk meilė daro stebuklus. Kiekvienas iš mūsų turime suprasti, kad tiek sau padėti, tiek save pražudyti galime tik mes patys. Negalime pamiršti, kad Dievas duoda žmonėms gyvenimą pagal jų karmines skolas. Niekada nereikia pykti, tereikia džiaugtis gyvenimu ir meile užkrėsti kitus. Juk didelius darbus atlikę žmonės tik po mirties vadinami šventaisiais... Nes meilės veiksmai nebylūs. Žmonės kūniškai miršta, bet kitų širdyse – jie amžini“, – kalbėjo R.Morkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius