-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 10

Retro fotografija: Lietuvos dviračių sporto elitas prieš pasaulio užkariavimą

Sporto fotografas Alfredas Pliadis ir toliau kas savaitę dalijasi įdomiais sporto istorijos kadrais. Šį kartą – jaunosios ir tuomet dar būsimosios dviračių sporto pasaulinės žvaigždės.
1996 metai, Valerijus Konovalovas su auklėtinėmis – Edita Pučinskaite, Liuda Trebaite, Rasa Mažeikyte, Diana Žiliūte bei seserimis Jolanta ir Rasa Polikevičiūtėmis.
1996 metai, Valerijus Konovalovas su auklėtinėmis - Edita Pučinskaite, Liuda Trebaite, Rasa Mažeikyte, Diana Žiliūte bei seserimis Jolanta ir Rasa Polikevičiūtėmis. / pliadisfoto.com nuotr.

Nuotrauka daryta Lietuvos dviračių čempionate Trakuose 1996 metais.

„Įamžintos tuo metu dar jaunutės, bet labai perspektyvios sportininkės, po kelerių metų jau tituluotos pasaulio dviračių sporto lyderėmis. Nuotraukoje – vienas žymiausių Lietuvos dviračių sporto specialistų Valerijus Konovalovas su auklėtinėmis.

Jis apsikabinęs Editą Pučinskaitę, šalia jo (dešinėje) Liuda Trebaitė, antroje eilėje iš kairės: Rasa Mažeikytė, Diana Žiliūtė. Sunkiau atskirti seseris Polikevičiūtes: net Lietuvos dviračių sporto specialistas ir organizatorius Algimantas Mozolis neužtikrintai mano, kad už trenerio stovi Jolanta, o Rasa – pirmoje eilėje iš dešinės“, – apie fotografiją pasakojo A.Pliadis.

Šios sportininkės vėliau laimėjo ne vieną pasaulio plento čempionatą tiek komandinėje, tiek individualioje įskaitoje, o D.Žiliūtė iškovojo bronzą olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius