Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 20

Rimas Kostiuškevičius pasaulio oro balionų čempionatą pradėjo 16-oje vietoje

Jungtinėse Valstijose vykstančio pasaulio karšto oro balionų čempionato pradžia buvo sėkminga marijampoliečiui Rimui Kostiuškevičiui. Po pirmo skrydžio jis atsidūrė 16-oje vietoje. Iš viso čia varžosi 99 pilotai, tarp kurių yra penki lietuviai.
Oro balionų čempionatas
Pasaulio karšto oro balionų čempionatas 2012 / Eglės Digrytės nuotr.

Pirmasis iš visų sportininkų kol kas yra Šveicarijos atstovas Marcas Blaseris (2919 taškų iš 3000 galimų), toliau rikiuojasi amerikietis Johny Petrehnas (2832 taškai) ir rusas Sergejus Latypovas (2824). R.Kostiuškevičių (2361 taškas) lenkia dar 12 pilotų iš Japonijos, JAV, Čekijos ir Ispanijos.

Vieno labiausiai patyrusių Lietuvos oreivių sūnus Rokas Kostiuškevičius, prieš trejetą mėnesių laimėjęs Marijampolėje vykusį pasaulio jaunimo čempionatą, yra 25-as.

31-oje vietoje – alytiškis Mindaugas Lyčius, 40-oje – vilnietis Vytautas Sviderskis, 93-ioje – viena iš trijų čempionate besivaržančių moterų vilnietė Daiva Rakauskaitė.

Tiesa, netrukus pilotų rikiuotė turėtų pasikeisti, mat kol kas paskelbti tik pirmų trijų užduočių, atliktų sekmadienio rytą, rezultatai. Vienoje iš kitų užduočių, kaip rodo preliminarūs rezultatai, V.Sviderskis pasiekė aštuntą rezultatą, D.Rakauskaitė – 32-ą. Per antrą skrydį pirmadienio rytą sportininkai atliko dar keturias užduotis. Ankstesnį – sekmadienio vakaro skrydį teko atšaukti dėl prastos orų prognozės.

Jei nesukliudys lietus, pernelyg stiprus vėjas ar kitos nepalankios oro sąlygos, sportininkų laukia dar aštuoni skrydžiai. Per juos oreiviai turi atlikti įvairias užduotis: pataikyti į nurodytą, vieną iš nurodytų ar savo pasirinktą taikinį, kirsti virtualius taškus ar figūras, nuskristi kuo ilgesnį ar kuo trupesnį atstumą, suformuoti kuo didesnį virtualų kampą ir pan.

Jubiliejinis – 20-asis čempionatas, kurį oreiviai, prisimindami ką tik Londone nutilusias sporto aistras, juokais vadina savo olimpiada, vyksta rugpjūčio 18-25 dienomis. Jo šeimininku tapo Mičigano valstijoje esantis Battle Creek. Oreivystė šio miesto istorijoje užima itin svarbią vietą – pasaulio čempionatai jame jau yra vykę triskart, tiesa, gana seniai (1981 m., 1985 m. ir 1995 m.). Per pastaruosius tris dešimtmečius čia buvo surengta dešimtys aukšto lygio varžybų.

Battle Creek dar vadinamas Dribsnių sostine, mat jame įsikūrusi žinoma kukurūzų dribsnių ir sausų pusryčių gamintoja kompanija „Kellog“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius