-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 05

Rokas Kostiuškevičius oro balionų varžybose nusileido tik buvusiam pasaulio čempionui

Vienas tituluočiausių Lietuvos karšto oro balionų pilotų Rokas Kostiuškevičius prie savo pasiekimų pridėjo dar vieną – Japonijoje vykusiose tarptautinėse varžybose iškovojo antrą vietą. Jis nusileido tik buvusiam pasaulio čempionui amerikiečiui Rhettui Heartsilliui, už savęs palikdamas ne vien nacionalinių, bet ir pasaulio čempionatų nugalėtojus.
Karšto oro balionų varžybos Sagoje (Japonija)
Karšto oro balionų varžybos Sagoje (Japonija) / Nuotr. iš Sagos tarptautinės balionų fiestos oficialios paskyros „Facebook“

Vienose žinomiausių oro balionų varžybų – Sagos tarptautinėje balionų fiestoje – dalyvavo 73 pilotai. Didžiuma jų – japonai, bet dėl nugalėtojo titulo varžėsi ir pilotai iš dar 12 valstybių.

R.Kostiuškevičius 20-yje užduočių surinko 17 207 taškus iš 20 000 galimų.

Nuotr. iš Sagos tarptautinės balionų fiestos oficialios paskyros „Facebook“/Karšto oro balionų varžybos Sagoje (Japonija)
Nuotr. iš Sagos tarptautinės balionų fiestos oficialios paskyros „Facebook“/Karšto oro balionų varžybos Sagoje (Japonija)

Du kartus, pasiekięs geriausią rezultatą, jis surinko po 1 000 taškų. Nors mažiau nei pusėje užduočių lietuvis pateko į aukščiausius dešimtukus, užimti aukštą vietą jam padėjo stabiliai neblogi rezultatai per visus varžybų skrydžius.

Taip pat skaitykite: Roką į oreivystę atvedė tėvas: „Dar neturėjau vairuotojo pažymėjimo, bet jau turėjau piloto licenciją“

Kai kurie sportininkai, nors ir gavę po 1 000 taškų už geriausią pasirodymą kurioje nors užduotyje, galutinėje įskaitoje liko ketvirtame ar penktame dešimtuke, mat kitus kartus jų pasirodymai nebuvo įspūdingi.

Kova dėl vietos ant podiumo varžybose vyko taškas į tašką ir iki paskutinio skrydžio. Tai rodo aukščiausiame dešimtuke esančių pilotų surinkti taškai (rezultatus galima rasti čia). Dar šeštadienį R.Kostiuškevičius buvo gerokai žemiau už pirmąjį trejetuką.

Nugalėtojas R.Heartsillis lietuvį aplenkė 307 taškais (17  514). Trečias likęs britas Dominicas Barefordas, buvęs pasaulio, prieš tai – ir pasaulio jaunimo čempionas, nuo antros vietos atsiliko kiek didesniu skirtumu – 336 taškais ir vos trimis aplenkė ketvirtą likusį japoną Satoshį Uedą.

Beje, šios pavardės nugalėtojų sąrašo pradžioje Sagoje jau buvo matytos, tik ne šiose varžybose ankstesniais metais, o 2016-aisiais vykusiose pasaulio oro balionų pirmenybėse.

Tąkart laimėjo tas pats R.Heartsillis, anksčiau dukart tapęs JAV čempionu ir neseniai Vengrijoje laimėjęs pasaulio prieščempionatį (savotišką kitąmet tenpat vyksiančio čempionato repeticiją).

Antrą vietą 2016-ųjų čempionate taip pat laimėjo Kostiuškevičius, tik Rimas – Roko tėvas. Pastarasis tuomet liko dešimtas, bet ankstesniais metais laimėjo prieščempionatį.

Taip pat skaitykite: Oro balionų varžybos: kada laimi lėčiausi, kam reikia taiklios rankos ir kodėl pilotai padeda vieni kitiems

R.Kostiuškevičius, kurio sąskaitoje yra ir du pasaulio jaunimo čempiono, vienas vicečempiono bei Europos čempiono titulai, šiemet liepą iškovojo pirmą vietą Lietuvos pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius