Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 26

RŠPF prezidentas Viačeslavas Aminovas: „Susitaikykite – Donata Rimšaitė taps Rusijos piliete ir jos apsisprendimo Lietuva jau nepakeis“

Rusai nepraranda vilčių praskinti kelią šiuolaikinės penkiakovės pasaulio vicečempionei Donatai Rimšaitei į 2012 metų Londono olimpiadą. Savo tikslo jie siekia kaip buldozeris: lietuvę paskubomis ištekino už ruso ir pragydo apie pažeidžiamas teises, rašo „Lietuvos rytas“.
Donatos Rimšaitės sprendimas atstovauti Rusijai šokiravo Lietuvos sporto atstovus
Donata Rimšaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ar įmanoma prilipdyti atpjautą duonos riekę? Niekaip. Lietuviams reikia susitaikyti, kad penkiakovininkė D.Rimšaitė taps Rusijos piliete ir atstovaus savo šaliai“, – teigė Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF) prezidentas Viačeslavas Aminovas.

D.Rimšaitė praėjusį savaitgalį žengė žingsnį, po kurio kelio atgal nebeliko. Lietuvė ištekėjo už Rusijos piliečio ir greit gaus šios šalies pasą. Tačiau pabėgusi į D.Rimšaitė kol kas negali atstovauti naujajai tėvynei. Olimpinės chartijos nuostatos neleidžia 23-ejų sportininkei dalyvauti tarptautinėse varžybose, ir RŠPF vadovus tai siutina.

RŠPF žūtbūt siekia iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir šalies Šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) išgauti leidimus, kad praėjusių metų pabaigoje į Rusiją pabėgusi D.Rimšaitė jau šiemet galėtų startuoti vilkėdama Rusijos marškinėlius. Į užkulisinę kovą dėl lietuvės galimybės atstovauti Rusijai tarptautinėse varžybose mėginama įtraukti ir įtakingesnius Lietuvos žmones.

„Jūs norite žūtbūt išlaikyti savo įtakoje D.Rimšaitę, bet susitaikykite – ji taps Rusijos piliete ir jos apsisprendimo Lietuva jau nepakeis. Galų gale ji nėra vergė – gali pasirinkti, kur ir su kuo gyventi, - „Lietuvos rytui“ sakė RŠPF prezidentas V.Aminovas. - Sportininkė nutarė savo gyvenimą susieti su Rusija, pati kuria ateitį ir niekas neturi teisės jai įsakinėti. Man būtų įdomu pasižiūrėti, kas būtų, jei lietuvė nuspręstų atstovauti Vokietijos arba Anglijos rinktinei. Manote, kad kiltų toks skandalas? Abejoju. Viskas tik todėl, kad Donata išvyko į Rusiją.“

Praėjus trims dienoms po vestuvių D.Rimšaitė su Rusijos rinktine išvyko į JAV, kur turėjo startuoti pasaulio taurės pirmajame etape. Kaip rašo „Lietuvos rytas“, rusai tikėjosi, jog jiems pasiseks apdumti Tarptautinę šiuolaikinės penkiakovės federaciją (UIPM) ir įrodyti, kad lietuvė ištekėjo ir jau turi Rusijos pilietybę. Tačiau užmojai sužlugo: D.Rimšaitei ketvirtadienį nebuvo leista startuoti atrankos varžybose. Jos vietą užėmė anksčiau metus Lietuvai atstovavusi rusė Julija Kolegova.

„Mano auklėtinė žino, kad ji Lietuvoje yra priešas numeris vienas ir jai nebus duoti leidimai atstovauti Rusijai. Ji beveik susitaikė, kad teks praleisti 2012 metų Londono olimpiadą. Bet ji pasiryžusi viską iškentėti“, – kalbėjo D.Rimšaitės treneris Igoris Soja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius