Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 24

Rumiancevas nuo kalno Vankuveryje nusileido 59-as

Paskutinis iš Lietuvos sportininkų Vankuverio žaidynėse startavo kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas.
V.Rumiancevas norėjo aukštesnės vietos
V.Rumiancevas norėjo aukštesnės vietos / B.Čekanausko nuotr.

Kaip skelbia Lietuvos tautinio olimpinio komiteto svetainė internete, slalomo milžino varžybose į startą stojo 103 sportininkai iš 60 šalių, tačiau bu bandymus sėkmingai įveikė 81 kalnų slidininkas.

Po pirmojo bandymo V.Rumiancevas buvo 68 vietoje – 1 min. 27,27 sek. Antruoju bandymu, pablogėjus oro sąlygoms, jis nuo kalno nusileido per 1 min. 29,52 sek. ir galutinėje įskaitoje užėmė 59 vietą.

Per du bandymus nuo aukso medalį iškovojusio ir abu kartus greičiausiai trasą įveikusio šveicaro Carlo Jankos Lietuvos sportininkas atsiliko 18,26 sek.

Beje, visi slidininkai antrą kartą leidosi 2 –3 sekundėm lėčiau. Trasą jos prižiūrėtojai dažnai liejo vandeniu, kad visiems sportininkams būtų vienodai ledo. Startas vyko 1210 metrų aukštyje virš jūros lygio, finišas – 850 m aukštyje, nuolydis – 405 m.

Po pirmojo nusileidimo mūsų sportininkas sakė: „Vieta ir laiku esu patenkintas, bet po finišo dabar jau drąsiai sakau, kad galėjau paspausti. Nebuvo nei sunku, nei sudėtinga. Matomumas geras. Ledas man truputį per minkštas. Laikiausi labai stipriai. Antrame bandyme pasistengsiu aplenkti dar bent penkis varžovus, o pagrindinis tikslas – patekti į 60–uką" – sakė Vitalijus.

Kaip paaiškėjo po antro nusileidomo, savo užduotį jis įvykdė – antrame nusileidime aplenkė dar 9 varžovus. Tarp jų ir 18–metį Latvijos talentą K.Zveinieksą (62 vieta) bei patyrusį estą D.Oprją (66).

Verta pažymėti, jog slalomo milžino rungtyje olimpinėse žaidynėse visada būna ir nemažai „pramogų mėgėjų". Nuo kalno leidosi indas, pakistanietis, Senegalo, Irano atstovai. Meksikos sportininkui Hubertui Von Hohenlohe – jau 51 metai! Jis abu kartus nusileido sėkmingai ir galutinėje įskaitoje užėmė 81 vietą. Tiesa, lyderiams jis pralaimėdavo daugiau kaip 17 sek. viename nusileidime. Taip šis meksikietis pramogauja jau ne pirmose žaidynėse.

Vasario 27 d. V.Rumiancevas dar išmėgins jėgas slalomo varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius