-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 23

Rusai kariauti ragina ir sportininkus – D.Gudzinevičiūtė: „Pikta, apmaudu ir gėda“

Rusijos olimpinio komiteto (ROC) prezidento Stanislavo Pozdniakovo pareiškimas, kad jo šalies atletams turėtų būti garbė kovoti kare prieš Ukrainą, perpildė Dainos Gudzinevičiūtės kantrybės taurę.
Stanislavas Pozdniakovas ir Daina Gudzinevičiūtė
Stanislavas Pozdniakovas ir Daina Gudzinevičiūtė / 15min ir „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusai

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė išsakė griežtą poziciją ir pažadėjo siūlysianti šalinti Rusijos kolegą iš olimpinės bendruomenės.

„Iš ROC pusės, mes, būdami savo šalies piliečiai, laikome tarnystę tėvynei garbinga pareiga, kurią turėtų atlikti kiekvienas pilietis, įskaitant ir rinkinių narius“, – Rusijos valstybės valdomai naujienų agentūrai TASS pareiškė S.Pozdniakovas.

„Scanpix“/AP nuotr./ROC prezidentas Stanislavas Pozdniakovas
„Scanpix“/AP nuotr./ROC prezidentas Stanislavas Pozdniakovas

Tai buvo ROC vadovo mintys po to, kai kraugerišką karą Ukrainoje jau daugiau nei pusę metų tęsiantis Vladimiras Putinas įsakė tautai mobilizuotis ir surinkti 300 tūkst. papildomų karių.

D.Gudzinevičiūtė reagavo itin griežtai.

„Pasakysiu trumpai. Man pikta, apmaudu ir gėda, kad tiek metų su šiuo asmeniu buvome kolegos. Karas parodė tikruosius veidus.

Antradienį vykstu į Europos olimpinių komitetų asociacijos Vykdomojo komiteto posėdį Graikijoje. Kreipsiuosi į kolegas, ką galime kartu padaryti, kad jo olimpinėje bendruomenėje neliktų“, – feisbuke rašė LTOK vadovė, kuri yra ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narė.

Netrukus viešai sureagavo ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

„Rusijos olimpinio komiteto (ROK) prezidentas Stanislavas Pozdniakovas vietos žiniasklaidai išsakė poziciją, kad šios šalies sportininkams turėtų būti garbė priimti šaukimą į kariuomenę. Tai reiškia, kovoti kare prieš Ukrainą.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) smerkia šią ROK vadovo poziciją. Tai prasilenkia ne tik su olimpinėmis vertybėmis, Olimpinėje chartijoje numatytais principais, bet ir humaniškumu. Toks pareiškimas olimpinėje bendruomenėje negali būti toleruojamas.

Kitą savaitę LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė kreipsis į Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomąjį komitetą dėl tolesnių Europos olimpinės bendruomenės veiksmų šiuo klausimu“, – rašoma LTOK pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius