-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 31

Rusija kaltina Lietuvą apgavyste: mainais už Donatą Rimšaitę nekonkuravome dėl olimpinės krepšinio atrankos

Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF) prezidentas Viačeslavas Aminovas negali susitaikyti su lietuvių sprendimu neleisti Donatai Rimšaitei startuoti Londono olimpinėse žaidynėse po Rusijos vėliava ir toliau švaistosi kaltinimais. Duodamas interviu Rusijos portalui Gazeta.ru, V.Aminovas pateikė ir keletą intriguojančių derybų detalių.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot RŠPF prezidento, mainais už leidimą D.Rimšaitei startuoti Londono žaidynėse Rusijos krepšinio federacija netgi atsisakė konkurencijos su lietuviais olimpinės vyrų krepšinio atrankos konkurse.

Favorite vadintos Rusijos pasitraukimas iš olimpinės krepšinio atrankos konkurso pernai buvo labai netikėtas, tačiau Lietuvos krepšinio federacija (LKF) tokį konkurentų žingsnį aiškino Arvydo Sabonio ir Vlado Garasto ryšiais. Po rusų pasitraukimo lietuviai vylėsi laimėti šį konkursą, tačiau FIBA galiausiai teisę organizuoti olimpinę atranką suteikė Venesuelai.

Galų gale jie tiesiog spjovė į mus kaip pigūs turgaus spekuliantai, – sakė Viačeslavas Aminovas.

„Aleksandro Žukovo (Rusijos olimpinio komiteto prezidentas, – past.) ir Artūro Poviliūno susitikime (pernai lapkričio pabaigoje Sočyje, – past.) buvo kalbama ir apie olimpinės krepšinio atrankos turnyrą Lietuvoje. Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Krasnenkovas patvirtino, kad jis nusileis Lietuvai mainais už Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prašymą (dėl D.Rimšaitės, – past.). A.Krasnenkovas vėliau prašė savo kolegos iš Lietuvos krepšinio federacijos priminti tai A.Poviliūnui. Bet galų gale jie tiesiog spjovė į mus kaip pigūs turgaus spekuliantai. Na, o jau mano susitikimo su A.Poviliūno metų skambėjo tiesiog piniginės motyvai...“ – įsižeidęs rėžė V.Aminovas.

RŠPF prezidentas ir toliau viešai puolė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentą A.Poviliūną.

„A.Žukovo akivaizdoje jis (A.Poviliūnas, – past.) užsiminė, kad bandys išspręsti šį klausimą (dėl D.Rimšaitės, – past.). Vėliau privačiuose pokalbiuose jis vėl pradėjo laidyti panašias užuominas. Man lieka tik spėlioti, ko jis norėjo. Manau, kad jis turėjo kažkokį interesą. Tačiau mūsų pozicija buvo oficiali, o Tarptautinė federacija patvirtino D.Rimšaitės pilietybės keitimą, todėl aš nekreipiau dėmesio į tas užuominas“, – Gazeta.ru tvirtino V.Aminovas.

Jis dar kartą patikino, kad RŠPF nenuleis rankų kovoje dėl D.Rimšaitės galimybės startuoti Londono olimpinėse žaidynėse.

pentathlon-russia.ru nuotr./Viačeslavas Aminovas
pentathlon-russia.ru nuotr./Viačeslavas Aminovas

„Dabar mes kartu su teisininkais svarstome tokią galimybę (skųstis, – past). Daug įvairių komisijų turi Tarptautinis olimpinis komitetas, yra Tarptautinis sporto arbitražo teismas Lozanoje. Mes ketiname iki galo kovoti už merginą ir ginti jos teisę dalyvauti olimpiadoje. Viskas, kas įvyko, nepatenka į normalių žmogiškų santykių ribas“, – savo nuomonę dėstė V.Aminovas.

RŠPF prezidentas taip pat karštai paneigė, kad buvusi pasaulio vicečempionė D.Rimšaitė į Rusiją išvyko dėl geresnių finansinių sąlygų.

„Sportininkė iš Lietuvos atvažiavo į Maskvą – ne dėl pinigų arba kažkokių kitų savanaudiškų interesų, o tam, kad sukurtų šeimą. Ji gavo Rusijos pilietybę. O po to mes sulaukiame štai tokios situacijos (Lietuvos draudimo D.Rimšaitei dalyvauti olimpiadoje, – past.)“, – tikino V.Aminovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius