Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

Rusijos pasų panoro vos 6 Ukrainos olimpinės rinktinės nariai Kryme

Aukštų Rusijos sporto valdininkų viltys, kad po Krymo aneksijos visi ar beveik visi Ukrainos olimpinės rinktinės nariai, gyvenantys rusų užgrobtame ir prijungtame Kryme, atsisakys minčių atstovauti savo šaliai ir skubės keisti Ukrainos pasus į Rusijos, žlunga. Vos šeši Kryme gyvenantys olimpiečiai iš 263 sportininkų, kurie atstovavo Ukrainai tarptautinėse varžybose, panoro išduoti Ukrainą ir atstovauti Rusijai.
Ukrainos vėliavos dienos minėjimas
Ukrainos vėliavos dienos minėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigia Ukrainos sporto ir jaunimo ministerijos viceministrė Nina Umanec, Rusijos pilietybę iš 263 Krymo sportininkų, kuriems mokamos stipendijos, panoro turėti dvi buriuotojos, du sunkiaatlečiai ir po vieną dviratininką bei lengvaatletį.

„Negaliu pasakyti, kad pastaruoju metu vyksta masinis sportininkų perbėgimas iš Ukrainos rinktinės į Rusijos. Iš 263 finansiškai Ukrainos remiamų pusiasalio sportininkų Kryme gyveno 40 olimpiečių ir tik šeši traukiasi iš mūsų nacionalinės olimpinės rinktinės.

Galiu tik pasakyti, kad nemažai sportininkų stebi situaciją, žiūri, kokias pozicijas jie galėtų užimti Rusijos rinktinės sudėtyje. Bet didelio noro užsivilkti Rusijos aprangą kol kas Kryme atletai nerodo“, – kalbėjo N.Umanec.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius