Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 22

Rusijos sporto valdininkui – bėdos dėl šuolių į aukštį žvaigždės istorijos

Lengvosios atletikos sąžiningumo skyrius (AIU) ketvirtadienį apkaltino Rusijos lengvosios atletikos federaciją (RusAF) kovos su dopingu taisyklių „rimtais pažeidimais“, įskaitant trukdymą vykdyti tyrimą.
Danilas Lysenka
Danilas Lysenka / „Scanpix“ nuotr.

Šie kaltinimai susiję su aukšto rango RusAF pareigūnų veiksmais atliekant tyrimą dėl rusų šuolininko į aukštį Danilo Lysenkos. Pastarasis buvo suspenduotas, nes neatvyko į laboratoriją, kur ne varžybų vietoje buvo atliekami atletų kraujo tyrimai.

Taip pat buvo laikinai nušalinti RusAF pirmininkas Dmitrijus Šliachtinas, vykdomasis direktorius Aleksandras Parkinas ir D.Lysenkos treneris.

Savo oficialiame pranešime D.Šliachtinas atskleidė, kad visi kaltinamieji turės iki gruodžio 12 dienos pasiaiškinti AIU komitetui. Jis pridūrė atsistatydinsiantis iš federacijos pirmininko pareigų.

„Kiek galima anksčiau bus sušauktas posėdis, kad būtų atsakyta į visus klausimus dėl mano atsistatydinimo ir kas bus išrinktas laikinuoju federacijos pirmininku“, – nurodė D.Šliachtinas.

„Nuo dabar iki gruodžio 12-osios Rusijos federacija ir visi kaltinamieji dėl šio reikalo turės pasiaiškinti AIU“, – pridūrė jis.

D.Šliachtinas sakė, kad kaltinimai, kurių apimtis – 50 puslapių, buvo gauti visų susijusių asmenų.

„Įstatymų leidėjai jau pradėjo darbą. Tik kai turėsime visišką ir išsamų supratimą, su kuo tai konkrečiai yra susiję, pakomentuosime, kokių priemonių galime imtis, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius