-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Rusijos vėliavą per parolimpiados atidarymą išskleidusiam baltarusiui žaidynės baigtos

Tarptautinis parolimpinis komitetas (TPK) ketvirtadienį paskelbė atėmęs akreditaciją iš Baltarusijos delegacijos nario, mojavusio Rusijos vėliava per Rio de Žaneiro žaidynių atidarymo ceremoniją ir pareiškė, kad tas žingsnis buvo „politinis pareiškimas“, kai visa rusų delegacija buvo diskvalifikuota dėl dopingo.
Baltarusijos delegacija
Baltarusijos delegacija / „Scanpix“ nuotr.

TPK nurodė, kad primins Baltarusijos parolimpiniam komitetui, jog per olimpiadas arba parolimpiadas politinės demonstracijos neleistinos.

Vėliavą išskleidęs vyras yra ne sportininkas, o vienas Baltarusijos parolimpinio komiteto prezidento draugas, akredituotas dalyvauti atidarymo ceremonijoje, pažymėjo TPK.

TPK atstovas Craigas Spence'as sakė, kad Baltarusijos komiteto prezidentas aštriai kritikavo sprendimą uždrausti visiems Rusijos sportininkams dalyvauti parolimpiadoje, kai buvo paskelbta įrodymų, jog šioje šalyje sportininkai buvo įtraukti į valstybės lygmens dopingo vartojimo ir jo dangstymo schemą.

Per trečiadienio vakarą vykusią žaidynių atidarymo ceremoniją neįvardytas baltarusis žygiavo „Maracana“ stadione savo šalies delegacijos gale, nešdamas Rusijos trispalvę.

Rusija, svarbiausia Baltarusijos politinė ir prekybos partnerė, tradiciškai būdavo parolimpiados sunkiasvorė. 2012-aisiais per žaidynes Londone rusų parolimpiečiai pagal iškovotų medalių skaičių liko antri po Kinijos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad jo šalies parolimpiečių visuotinė diskvalifikacija „kertasi su teise, morale ir žmoniškumu“.

Rusija atsakydama organizavo alternatyvias žaidynes neįgaliems atletams. Trečiadienį įvyko jų tviskanti atidarymo ceremonija, joje pasirodė Rusijos kai kurios popmuzikos žvaigždės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius