Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22

Varžytis nekantraujanti Rūta Meilutytė naujo pasaulio rekordo žadėti nedrįsta

Trečiadienį Vilniuje surengtame Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių pagerbime apsilankė ir specialiai iš Didžiosios Britanijos sugrįžusi Rūta Meilutytė. Plaukikė pripažino, kad vizitas buvo planuotas specialiai dėl iškilmių. Nuo Europos plaukimo čempionato Berlyne plaukikė paniro į treniruotes ir tikina, kad varžybų jaudulio pasiilgo.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rūta Meilutytė

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Su plaukike į Lietuvą atvyko ir jos treneris Jonas Ruddas, kuris tikino, kad pasaulio trumpo baseino čempionatas Kataro sostinėje Dohoje bus kitoks negu anksčiau: „Rūta vyksta kaip favoritė, o ne niekam nežinoma sportininkė kaip aną sykį. Ji gins čempionės titulą, nors jau gana ilgą laiką neplaukė trumpame baseine. Tikėkimės, kad viskas pavyks kuo geriausiai.“

Pati Rūta Meilutytė nekantrauja vėl atsidurti varžybų sūkuryje. Paskutinį kartą plaukikė varžėsi rugpjūčio mėnesį Europos čempionate Berlyne. Šį laiką sportininkė skyrė treniruotėms aukštikalnėse ir mokslams.

– Kai tik sugrįžtate, taip ir apdovanojimai. Ar taip ir yra?

– Ne visada, bet kartais tenka sugrįžti dėl apdovanojimų. Šį kartą ir teko sugrįžti dėl apdovanojimų, o ne kažko kito. Juk turiu treniruotis ir neprarasti ritmo.

– Kam šiuo metu rengiatės?

– Galutinis tikslas visuomet yra olimpinės žaidynės. Gruodžio mėnesį vyks trumpo baseino pasaulio plaukimo čempionatas Katare. Tai yra didžiausias šių metų tikslas.

– Pekine vyks pasaulio taurės etapas. Ar ten vyksite?

– Ne, į Pekiną suspėti nepavyko. Apsilankysiu tik Tokijo ir Singapūro etapuose. Po jų dar sugrįšiu į Plimutą ir tada jau vyksiu į čempionatą Katare.

Jaučiu, kad kūnas jau nori pabėgti nuo treniruočių ir pasivaržyti. 

– Kokius tikslus keliate pasaulio čempionate?

– Tikiuosi pasigerinti savo asmeninius rezultatus. Jaučiu, kad galiu tikrai gerai plaukti. Nors šiais metais buvo mažai trumpo baseino varžybų. Bus įdomu ir noriu pasitikrinti savo jėgas.

– O pasaulio rekordai?

– Nežinau... Gal. Gal bus. Gal ne (Šypsosi).

– Trumpo ir ilgesnio baseino startai jums labai skiriasi?

– Ilgesnis baseinas yra olimpinis. Trumpesniame yra daugiau technikos – startas, posūkiai, darbas po vandeniu. Tai skiriasi, bet norisi pakeisti tuos dalykus. Trumpo baseino varžybos nėra vertinamos taip rimtai.

– Ar spėjote pasiilgsti varžybų jaudulio?

– Spėjau. Dabar tikrai laukiu startų. Jaučiu, kad kūnas jau nori pabėgti nuo treniruočių ir pasivaržyti. 

– Treniravotės ir aukštikalnėse. Ar tai buvo pirmas kartas?

– Taip. Įspūdžiai labai geri. Aplinka graži ir taip pailsėjau nuo šurmulio. Susikoncentravome į treniruotes. Man tikrai patiko. Aukštikalnėse plaukti yra sunkiau. Pirmą savaitę pratinomės. Buvo sunku kvėpuoti, reikia priprasti. Planuojame daugiau daryti tokių stovyklų, nes Rio de Žaneiras yra virš jūros lygio ir sąlygos bus panašios. Taip bus pasirengta olimpinėms žaidynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius