Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 29

Rūta Meilutytė: kad sumažinčiau traumų riziką, daugiau dėmesio skirsiu poilsiui

Kūno kultūros ir sporto departamente pasveikinti Europos plaukimo čempionato prizininkai – aukso medalininkė Rūta Meilutytė ir sidabro bei dviejų bronzos medalių laimėtojas Giedrius Titenis.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Departamento medaliai „už sporto pergales“ perduoti ir jų treneriams Jonathanui Andrew Ruddui bei Žilvinui Ovsiukui. Kartu su Lietuvos plaukimo federacijos vadovybe aptarti sportininkams ir šios sporto šakos vystymui aktualūs klausimai.

Sportininkai papasakojo apie pasirengimą šiam čempionatui, apie konkurentus, apie pagerėjusias treniruočių ir reabilitacijos sąlygas. R. Meilutytė pažymėjo, kad šiuo metu turi puikias sąlygas derinti mokslą ir treniruotes, o paklausta apie savijautą ir artimiausius planus sakė skirsianti daugiau dėmesio poilsiui, kad sumažintų traumų riziką.

Pasak G. Titenio, su didesne konkurencija smagiau ir įdomiau plaukti, o pastarieji laimėjimai suteikė sportininkui dar daugiau motyvacijos dirbti. Sportininkas iškėlė estafetinės rungties vystymo klausimą. Susitikime sutarta, jog apie tai departamentas ir federacija detaliau kalbės ateityje, nes estafetinės rungtys yra šalies prestižo reikalas.

Susitikime taip pat aptartas departamento programos „Vaikų mokymo plaukti“ vystymas ir plėtra, sporto šakų finansavimo sistemos klausimai, plaukimo centro steigimo galimybės.

Valstybė plaukimo sporto šakai pernai skyrė daugiau nei 700 tūkst. litų per Lietuvos plaukimo federaciją, dar beveik 250 tūkst. litų per departamento įstaigą Lietuvos olimpinį sporto centrą, kuris rūpinasi sportininkų stovyklomis, treniruotėmis. Sportininkai taip pat kas mėnesį gauna keleto tūkstančių litų valstybės stipendijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius