Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 02 /13:10

Olimpinėms čempionėms nusileidusios S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė: „Lūkesčius išpildėme“

Pirmadienį Idzu velodrome, esančiame maždaug už 130 km nuo Tokijo, olimpines žaidynes pradėjo ir dviračių treko meistrai. Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė startavo moterų komandų sprinto lenktynėse ir iš kovos dėl medalių pasitraukė ketvirtfinalyje bei užėmė penktąją vietą.

Šiose varžybose dalyvavo tik aštuonios komandos (Lietuva, Lenkija, Ukraina, Vokietija, Meksika, Nyderlandai, Kinija ir Rusijos olimpinio komiteto atletės) – tik tiek olimpinių kelialapių buvo išdalinta.

Atrankoje visos komandos viena po kitos turėjo įveikti po du 250 m ilgio ratus, po kurių paaiškėjo keturios pirmo etapo poros.

Lietuvės startavo antros ir distanciją įveikė per 33.276 sek. ir atrankoje buvo septintos, aplenkusios tik prieš jas startavusias ukrainietes.

Pirmajame etape greičiausia atrankos komanda kovojo su lėčiausia, antra – su septinta, trečia – su šešta, ketvirta – su penkta. Porų nugalėtojos pagal rezultatus pateko į finalą arba dvikovą dėl bronzos, pralaimėjusios ekipos rungėsi dėl 5–6 arba 7–8 vietų.

Lietuvėms teko kovoti su antrąją vietą užėmusiomis Kinijos sportininkėmis Shanju Bao ir Tianshi Zhong.

Kinijos pora fantastiškai užbaigė distanciją (31.804) ir pasiekė planetos rekordą. Lietuvės finišavo per 32.827 sek. ir toliau kovojo dėl 5–6 vietų su Meksikos atstovėmis Lu Daniela Gaxiola Gonzalez ir Yuli Verdugo Osuna.

Lietuvės distanciją įveikė per 32.808 sek. ir puikiai finišavusi S.Krupeckaitė akimirką aplenkė varžovę bei išplėšė penktąją vietą.

„Iš vienos pusės pralaimėjome tik čempionėms, iš kitos – esame tik penktos. Kita vertus, nesitikėjau, kad galime užimti tokią aukštą vietą. Pagal dalyvių sąrašą buvo realu, kad būsime septintos. Tai, kad žengėme tuos du žingsnius aukštyn – tikrai nerealu. Tokios vietos pasaulio čempionate niekada neturėjome“, – po finišo kalbėjo S.Krupeckaitė.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Simona Krupeckaitė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Simona Krupeckaitė

Jai Japonijoje yra tekę dalyvauti, M.Marozaitei patirtis su Tekančios Saulės šalimi – pirmoji.

„Pastebėjau vieną naujovę, kad čia treke veikia kondicionieriai, bet jie dviratininkams tikrai nepadeda. Oras maišosi ir galiausiai būna taip, kad tenka važiuoti tarsi prieš vėją. Labai keista savijauta – nesupranti, ar sunku, ar lengva“, – pastebėjo S.Krupeckaitė.

M.Marozaitė debiutu svarbiausiame sporto renginyje taip pat liko patenkinta. „Trekas geras, panašus kaip Panevėžyje. Savo važiavimu ir rezultatu irgi esu patenkinta“, – džiaugėsi dviratininkė.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Miglė Marozaitė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Miglė Marozaitė

38 metų S.Krupeckaitė startuoja jau penktose olimpinėse žaidynėse. Iki šiol penkiose olimpiadoje dalyvavo vos du Lietuvos atstovai – Daina Gudzinevičiūtė ir Virgilijus Alekna.

M.Marozaitei tai – pirmos olimpinės žaidynės karjeroje. 25 metų dviratininkė, kartu su S.Krupeckaite laimėjo 2019 m. Europos žaidynių komandų sprinto sidabrą

Abi Lietuvos dviratininkės Idzu treke dar startuos asmeninėse rungtyse – keirine ir sprinte.

„Pagrindinė rungtis buvo ši. Lūkesčius, kurių neturėjome, išpildėme. Dabar jau bus, kaip Dievas duos. Į šį startą važiavome be aklimatizacijos, o dabar tos kelios dienos, ko gero, jau leis apie save žinoti. Mums aklimatizuotis būna gana sudėtinga“, – papildydamos viena kitą kalbėjo Lietuvos dviratininkės.

Lietuvos skriaudikės kinės komandiniame sprinte iškovojo aukso medalius, finale akimirką aplenkusios vokietes Lea Sophie Friedrich ir Emmą Hinze. Kinės apgynė prieš penkerius metus iškovotą čempionių titulą.

Bronzos medalis atiteko Rusijos olimpinio komiteto komandai Darijai Šmelevai ir Anastasijai Voinovai, lemiamoje kovoje pranokusioms olandes.

„Šiandien kinės yra sunkiai aplenkiamos ir tai dar kartą puikiai parodė šis rezultatas“, – svarstė S.Krupeckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius