Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 27

S.Ritteris ir M.Griškonis pasitraukė iš kovos dėl Europos čempionato medalių

Račicėse (Čekija) pasibaigė antroji 2017 metų Europos čempionato diena, kuri lietuviams nebuvo sėkminga. Svarbiausia žinia – Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis pusfinalyje užėmė ketvirtą vietą ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.
Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis / Vytauto Dranginio nuotr.

Distanciją įveikę per 6:10,540 min. lietuviai varžysis tik dėl 7–12 vietų.

Įveikus pusę distancijos lietuviai buvo pirmi, po 1500 metrų – antri, tačiau paskutinėje trasos dalyje, kaip ir penktadienį atrankos plaukime, nusileido konkurentams.

Greičiausiai pusfinalyje irklavo baltarusai Dzianis Mihalas ir Pilipas Pavukou (6:07,750 min.)

Pavienių keturviečių valčių pusfinalyje Dominykas Jančionis, Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas ir Saulius Ilonis savo plaukime užėmė 6 vietą ir taip pat kovos dėl 7-12 vietų. Lietuviai nuirklavo per 6:01,460 min.

Įveikus pusę distancijos lietuviai buvo pirmi, po 1500 metrų – antri, tačiau paskutinėje trasos dalyje, kaip ir penktadienį atrankos plaukime, nusileido konkurentams.

Nepavyko prasimušti į finalą ir keturvietę be vairininko irkluojantiems Sauliui Iloniui, Dominykui Jančioniui, Povilui Stankūnui ir Mantui Juškevičiui. Jie antrajame pusfinalyje 2km nuirklavo per 6 min. 1,46 sek., liko šešti ir taip pat čempionatą užbaigs startu B finale.

Vienvietę irkluojantis Armandas Kelmelis šeštadienį C ir D finalų antrajame pusfinalyje distanciją įveikė per 7 min. 1,02 sek., užėmė 3-ąją vietą ir pateko į C finalą. Pastarajame plaukime lietuvis liko šeštas (7.46,45) ir galutinėje čempionato įskaitoje užėmė 18-ąją vietą.

Tad sekmadienį vienintelė lietuvių valtis, dalyvausianti A finale, bus porinė keturvietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius