-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 06

Šachmatų čempionato pusfinalyje – jaunosios kartos triumfas

Kovo 6 d. baigėsi Lietuvos standartinių šachmatų čempionato pusfinalis, kurio dalyviai kovojo dėl 3 kelialapių į finalinį etapą. Varžybose startavo 54 šachmatininkai, tarp jų – keturi tarptautiniai meistrai (IM).
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / nuotr. Lietuvos šachmatų federacijos
Temos: 1 Šachmatai

Nuo pat pradžių į priekį įsiveržė ne pripažinti autoritetai, o kylantys šachmatininkai. Po penkių ratų vienvaldžiu lyderiu tapęs 16-metis kaunietis FM Karolis Jukšta (FIDE reitingas 2342) savo pozicijų nebeužleido iki pat turnyro galo ir finišavo su 7,5 taško iš 9, nepatyręs nei vieno pralaimėjimo.

Antrąją vietą kiek netikėtai iškovojo vos 12-ąjį startinį reitingą turėjęs 14-metis iš Vilniaus Matas Indriūnas (2115), surinkęs 7/9 ir nusileidęs tik K.Jukštai. Svarbioje priešpaskutiniojo rato partijoje Matas baigmėje pergudravo 19-metį vilnietį Arą Vardanyan (2122), iki tol atkakliai besivaržiusį dėl sidabro. Atsitiesęs paskutinėje partijoje A.Vardanyan turnyrą baigė su 6,5 taško iš 9 ir pelnė bronzos medalį.

Šie trys šachmatininkai ne tik užsitikrino patekimą į Lietuvos vyrų čempionato finalą, bet ir buvo pripažinti Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) šachmatų čempionato įskaitos nugalėtojais. Už jų liko eilė patyrusių šachmatininkų, surinkusių po 6 taškus iš 9 ir iškovojusius 4-8 vietų prizus: Paulius Juknis, Juras Mickevičius, Vaidotas Valantiejus, FM Sigitas Kalvaitis ir IM Mindaugas Beinoras.

Varžybose taip pat vyko senjorų čempionato (virš 50 m. ir virš 65 m.) įskaitos. Abiejose auksas atiteko 77-erių kauniečiui IM Kęstučiui Kaunui (2196). S50 įskaitoje prizininkais tapo šiauliečiai Raimondas Narmontas (2003) bei Vaidotas Žilinskas (2003), S65 medaliai atiteko V.Žilinskui bei Vladui Kraujūnui (1719) iš Vilniaus.

Finalinis vyrų čempionato etapas vyks balandžio 3-9 d., kartu su atviru moterų čempionatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius