Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 07 04

Šalia šaudymo varžybų Danijoje – ginkluotas išpuolis, čempiono taurė – lietuviui

Didysis Danijos šaudymo į skriejančius taikinius prizas po savaitgalio keliauja į Lietuvą. Vilnietis Virgilijus Grybė ir laimėjo didelį prestižą turinčias tarptautines varžybas „Grand Prix Denmark“ pagal „Compak Sporting“ taisykles.
V.Grybė (kairėje) ir vienas žinomiausių pasaulio šaulių G.Digweedas
V.Grybė (kairėje) ir vienas žinomiausių pasaulio šaulių G.Digweedas / Organizatorių nuotr.

„Smagu laimėti ir matyti Lietuvos vėliavėlę rezultatų lentelės viršuje. Ypač Danijoje, šios šaudymo rungties lopšyje. Juolab, kad teko varžytis tiek daug puikių šaulių, kurių daugelis rengiasi ateinančiam pasaulio čempionatui Italijoje“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis „VG Shooting Academy“, rašoma pranešime spaudai.

Iš 200 taikinių per dvi dienas jis numušė 197, pataikydamas 5 tobulas serijas iš 8. Vienu tašku jis aplenkė daną Christianą Arneseną (196), dviem – jo tėvynainį Jeppe Olseną (195) ir legendinį George‘ą Digweedą, po papildomos serijos likusį ketvirtoje vietoje, rašoma pranešime spaudai.

Šauliams besiaiškinant galutines vietas per papildomas serijas virš Kopenhagos šaudyklos ėmė suktis policijos sraigtasparniai.

„Vėliau organizatoriai mums pranešė, kad netoli esančiame prekybos centre įvyko ginkluoto žudiko išpuolis“, – pasakojo V. Grybė.

Iš viso varžybose dėl Danijos didžiojo prizo dalyvavo 189 šauliai iš 17 valstybių. Lietuvai atstovavo trys šauliai.

Prieš savaitę V. Grybė laimėjo didžiausias Baltijos šalyse šaudymo į skriejančius taikinius varžybas „Viesakas Cup“ Latvijoje pagal sudėtingesnes sportingo taisykles.

Sportingo rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. „Compak Sporting“ rungtyje šaudoma į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas šaudymu į molinius balandžius, susideda iš keliolikos įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais.

Lietuvos sportingo federacija vienija pustrečio šimto įvairaus amžiaus šaulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius