-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 21

Šalies rankinio taurę iškovojo Kauno „Granitas-Gaja-Karys“

Naujuoju Lietuvos rankinio federacijos taurės savininku tapo Kauno „Granitas-Gaja-Karys“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Kariai Rankinis

Klaipėdoje sekmadienį pasibaigusiame turnyre „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai 24:20 (14:10) nugalėjo šalies vicečempioną Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ klubą.

Reguliariajame sezone abu kartus savo varžovus įveikę alytiškiai geriau pradėjo rungtynes ir 10 minutę pirmavo 6:2. Per pirmąsias minutes buvo skiriama neįpratai daugokai 7 m. baudinių į abiejų ekipų vartus. Įpusėjus kėliniui Alytaus ekipa pradėjo strigti. Po vieno iš varžovų pašalinimo, Kauno ekipa sužaidė puikią atkarpą 10:1 ir persvėrė rezultatą 12:7. Alytiškiai vėl įvartį pelnė tik 25 minutę 8:12. Tuomet ekipos pakankamai lygiai pabaigė pirmąjį kėlinį, po kurio švieslentėje degė skaičiai 14:10, „Granito-Gajos-Kario“ naudai.

Per pirmojo kėlinio įvarčių „sausrą“ Alytaus ekipai nepavyko realizuoti ir dviejų 7 m. baudinių. Tuo metu kauniečiai neblogai išnaudojo tolimesnius metimus.

Antrajame kėlinyje alytiškiai nuolatos kvėpavo kauniečiams į nugarą, tačiau niekaip nesugebėdavo jų pavyti. Laikinosios sostinės rankininkai vis turėjo 2-5 įvarčių persvarą. Sužaidus 15 minučių antrajame kėlinyje rezultatas buvo 20:15. Tą persvarą kauniečiai išlaikė iki rungtynių pabaigos ir laimėjo rungtynes 24:20 bei nutraukė kauniečių titulų badą.

Komandos treneris Albertas Mazeliauskas pasidžiaugė, kad pagaliau pavyko iškovoti titulą. Jis pastebėjo, kad Alytaus ekipoje nemažai vyresnių žaidėjų, tad jiems dvejos rungtynės per dvi dienas galėjo pakišti koją. Taip pat treneris akcentavo gerą žaidėjų nusiteikimą rungtynėms, o tai ir lėmė pergalę.

Alytaus ekipai Žygimantas Micevičius pelnė 7, o Remigijus Čepulis 6 įvarčius. Kauniečius į priekį vedė Mindaugas Urbonas ir Paulius Orlovskis, pelnę atitinkamai 7 ir 6 įvarčius.

Alytaus ekipoje geriausiu žaidėju pripažintas Tadas Stankevičius. Tarp nugalėtojų, kaip ir buvo galima tikėtis, geriausiu pripažintas puikiai vartus saugojęs Tadas Sveikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius