Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 23

Samsune – pirmasis lietuvių orientavimosi medalis

Samsune vykstančiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse lietuviai iškovojo jau trečią bronzos medalį iš eilės. Šįkart estafetės varžybose medalius užsikabino Lietuvos orientavimosi rinktinė.
Adrija Atgalainė, Mantas Volungevičius, Tomas Kuzminskis ir Gedvilė Diržiūtė
Adrija Atgalainė, Mantas Volungevičius, Tomas Kuzminskis ir Gedvilė Diržiūtė / Augusto Četkausko nuotr.

Orientavimosi sportas

Estafetės varžybose prie starto stojo Tomas Kuzminskis, Mantas Volungevičius, Gedvilė Diržiūtė ir Adrija Atgalainė.

Lietuviai distanciją įveikė per 1:06:21 val. ir iškovojo trečiąją vietą. Po dviejų etapų lietuviai žengė antri, tačiau Rusijos rinktinė spurtavo ir finišavo antra (1:02:52.0). Aukso medalius iškovojo Ukrainos atstovai (1:02:21.0).

Iš viso varžybose startavo penkios rinktinės – Turkijos ir Kazachstano sportininkai greitai iškrito iš kovos dėl medalių.

Lietuviai orientavimosi varžybose dar startuos vidutinėje ir ilgoje distancijose.

Tai buvo jau trečias lietuvių bronzos medalis Samsune. Pirmąjį iškovojo Lietuvos stalo teniso rinktinė, antrąjį – imtynininkas Mantas Kazimieras Stankevičius.

Trenerio Laimio Drazdausko komentaras: „Pirmame etape puikiai pasirodė Adrija Atgalainė. Antrajame etape Mantas Volungevičius šiek tiek laiko pralošė ir taip tendencingai šiek tiek nusileidome varžovams. Tomui Kuzminskiui buvo sunku varžytis su Rusijos ir Ukrainos lyderiais. Jam sukliudė trauma ir jau besibeldžiantis 40-metis. Tikiuosi, kad jį aplenkęs rusas viską pasiekė darbu, o ne dopingu. Juos visus patikrins dopingo kontrolė. Trasa irgi nebuvo labai lengva – driekiasi mieste, kur turkai niekur neskuba ir per juos manevruoti nėra lengva. Tikėkimės, kad vidutinėje ir ilgoje distancijose dar iškovosime medalių.“

Krepšinis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 94:33 (23:12, 15:14, 28:3, 28:4) sutriuškino Taivano komandą.

Per antrąją rungtynių dalį vos 7 taškus pelnę varžovai neturėjo jokių šansų prieš lietuvius.

Lietuvos rinktinei po 15 taškų surinko Gediminas Žukas ir Lukas Laurinaitis. Įžaidėjas Arvydas Bareikis pridėjo 12 taškų ir šešis rezultatyvius perdavimus.

Komandai vis dar negalėjo padėti traumuotas Arūnas Kubilius.

Ketvirtąją pergalę iškovoję lietuviai yra vienvaldžiai A grupės lyderiai.

Pirmadienį paskutinėse A grupės rungtynėse lietuviai susitiks su Graikijos krepšininkais.

Trenerio Algimanto Šato komentaras: „Pirmus du kėlinius žaidėme pakeistu sąstatu. Paskui jau susižaidėme ir pabėgome nuo varžovų. Klaidų skaičius pakilo, nes jautėsi atsipalaidavimas. Negaliu sakyti, kad neįvertino varžovo, bet dar kalbėsimės. Davėme šiek tiek pailsėti lyderiams. Rytoj laukia rimtos rungtynės su graikais.“

Lietuva: G.Žukas ir L.Laurinaitis po 15, A.Bareikis 12, M.Vainius ir M.Vaičiulis po 9, A.Zenevičius 8, J.Navlickas 6, K.Birieta 5, R.Puzinas ir L.Sankauskas po 4,

Taivanas: S.Wu 14, K.Chenas 9.

Augusto Četkausko nuotr./Arvydas Bareikis
Augusto Četkausko nuotr./Arvydas Bareikis

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė 90:56 (34:11, 15:24, 18:10, 23:11) nugalėjo Kinijos krepšininkes.

Pirmąjį kėlinį lietuvės laimėjo užtikrintai 34:11, tačiau antrajame kinės sugebėjo sugrąžinti intrigą. Po pirmosios rungtynių dalies lietuvių pranašumas ištirpo iki 49:35. Visgi trečiajame kėlinyje viskas sugrįžo į savo vėžes. Kinės buvo sustabdžiusios rungtynės, kai pareiškė, kad Ramunė Eskertaitė žaidžia su ausies implantu, nors Lietuvos krepšininkė tiesiog segėjo auskarą ausyje.

Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Kinija
Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Kinija

Visas keturias pergales A grupėje iškovojusios Lietuvos krepšininkės laimėjo grupės varžybas.

Ketvirtfinalyje lietuvaičių lauks B grupėje ketvirtąją vietą užėmusios Kenijos krepšininkės.

Trenerės Linos Dambrauskaitės komentaras: „Neišvengėme duobės, nes bandėme įvairius gynybinius niuansus, kaitaliojome sistemas. Žiūrime į priekį ir bandomės. Merginos jau geriau pataikė ir tikėkimės, kad tai išliks. Kitame etape laukia Kenija, tai nėra pats baisiausias varžovas ir dar turime laiko susistyguoti.“

Lietuva: J.Burbaitė-Mačiulienė 22, G.Valaitytė 17, R.Eskertaitė 15, G.Jocytė 8, D.Naruševičiūtė, A.Milašauskaitė ir J.Šegždaitė po 6, S.Bareikienė 3, J.Jankutė-Meškinė, D.Šerelytė, E.Dobilaitė po 2, A.Žegytė 1.

Kinija: Y.Tong 27, D.Liu 16.

Lengvoji atletika

Rutulio stūmikai Mindaugas Jurkša ir Vytenis Ivaškevičius atrankoje pasirodė solidžiai ir užsitikrino vietas finale.

M.Jurkša geriausiu bandymu įrankį nustūmė 15,56 m, V.Ivaškevičius – 15,89 m.

Už lietuvius geresnius rezultatus užfiksavo tik Rusijos atstovai Dimitrijus Kalmykovas (16,78) ir Denisas Chakimovas (16,76).

Vyrų rutulio stūmimo finalas vyks pirmadienio vakarą.

Prieš ketverius metus Sofijoje V.Ivaškevičius iškovojo sidabro medalį.

V.Ivaškevičiaus trenerio Sigito Liepinaičio komentaras: „Jaudulio netrūko. Vytenis pirmą bandymą padarė nekokį, o antrajame išėjo iš sektoriaus. Tačiau trečiuoju reikalus sutvarkė. Rezultatas nėra labai geras, bet svarbiausia buvo patekti į finalą. Finale viskas bus iš naujo. Pagrindinė kova vyks tarp mūsiškių ir rusų. Akivaizdu, kad rutulio stūmimas labai patobulėjo. Prieš penkerius metus su 15 metrų galėjai būti pirmas, dabar reikia apie 17 m.“

M.Jurkšos trenerio Valerijaus Murašovo komentaras: „Mindaugas pasirodė gerai, bet viskas spręsis rytoj. Jis puikiai pasirengęs ir turi šansų. Nors tai jo debiutas Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse, jo ypatingas jaudulys nekankina.“

Augusto Četkausko nuotr./Vytenis Ivaškevičius
Augusto Četkausko nuotr./Vytenis Ivaškevičius

Badmintonas

Pirmasis iš Lietuvos badmintonininkų startavo Tomas Dovydaitis, kuris vyrų vienetų varžybose 0:2 (10:21, 12:21) nusileido Tailando atstovui Siriwatui Mattayanumai.

Kitas Lietuvos atstovas Kazimieras Dauskurtas 2:0 (21:12, 21:19) nugalėjo Taivano badmintonininką Chen-Che Huangą.

Moterų vienetų varžybose Vaiva Žymantaitė 0:2 (9:21, 8:21) neprilygo Japonijos atstovei Manami Nagaharai.

Vyrų dvejetų varžybose Ignas Reznikas ir Tomas Dovydaitis 2:0 (21:13, 21:10) nugalėjo Turkijos duetą Kemalą Ozerą ir Barisą Uralą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius