-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 16

Šaulė R.Bučinskytė – penkta Europoje: „Neslėpsiu, kad graužiuosi“

Lietuvos šaulė Raimeda Bučinskytė užėmė penktą vietą Europos žmonių su negalia čempionate, kuris vyksta Hamare, Norvegijoje. Lietuvos paralimpinės rinktinės narė iš Šiaulių dalyvavo moterų šaudymo iš 10 metrų pneumatiniu pistoletu varžybose, kuriose pasiekė finalą.
Raimeda Bučinskytė
Raimeda Bučinskytė / Tarptautinio paralimpinio komiteto nuotr.

R.Bučinskytė į finalą pateko su šeštu rezultatu, kurį ji pasiekė trečiadienio rytą vykusiose atrankos varžybose. Jose šiaulietė surinko 544 taškus ir pateko tarp aštuonių geriausių sportininkių.

Trečiadienio popietę vykusiame finale R.Bučinskytei pavyko palypėti dar laipteliu aukščiau. Lietuvos sportininkė surinko 171,1 taško ir galutinėje rikiuotėje liko penkta.

„Logiškai mąstant, turėčiau būti patenkinta penkta vieta Europoje, bet neslėpsiu, kad graužiuosi. Finale buvau lyderė, tačiau kelios klaidos man neleido pasiekti dar daugiau.

Fiziškai esu pasiruošusi, bet psichologija šlubuoja. Atrodo, kad tas adrenalinas atjungia smegenis… Akys sau, rankos sau, galva sau. Norisi geriau. Norėjosi būti pirmai. Bet, tiesą pasakius, net nežinau, ar būčiau patenkinta ta pirma vieta, nes turkė, kuri laimėjo bronzą, sėdėjo ir verkė.

Na, bet šis čempionatas parodė, kad moku ir galiu, tik reikia su tuo adrenalinu kažkaip susitvarkyti. Man širdelę dabar skauda, bet yra užsidegimas, kad tas lengvas skausmas transformuotųsi į dar didesnį darbą ir aiškesnį savęs supratimą. Pamatai, kokias didžiąsias klaidas darai“, – svarstė R.Bučinskytė.

Europos čempione tapo Šiaurės Makedonijos atstovė Olivera Nakovska-Bikova, sidabras atiteko turkei Aysel Ozgan, o bronzą pelnė dar viena Turkijos sportininkė Aysegul Pehlivanlar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius