-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 02

Saulė, vėjas, greitis ir baltos jachtos – buriavimas užbūrė garsius verslininkus ir žurnalistus

eptintoji Kuršių marių regatos diena – penktadienis, ko gero, yra pati linksmiausia visiems, kurie paprastai stebi regatą nuo kranto. Sportinių varžybų šią dieną nėra, tačiau vyksta gausybė buriavimo renginių. Į Kuršių marias pasigalinėti su vėju išplaukė beveik 100 žmonių – žurnalistų, regatos rėmėjų ir jų svečių, o kapitonai savo sugebėjimus rodė plaukdami nedideliais „Optimist“ klasės laiveliais.
Regatos dalyviai
Regatos dalyviai / organizatorių nuotr.

„Šią dieną skiriame buriavimo populiarinimui. Norime, kad kuo daugiau žmonių įsilietų į buriuotojų bendruomenę, pajustų tą buriavimo žavesį, varžybų azartą ir suprastų, kodėl Kuršių marių regata toks ypatingas renginys“, – kalbėjo Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Žurnalistai jachtas valdė patys

Jau daug metų iš eilės Kuršių marių regatoje yra tradicija rengti Žurnalistų regatos antrąjį etapą (kiti du vyksta Kauno mariose per buriavimo sezono atidarymą ir uždarymą). Šįkart Kuršių mariose vykusiame „Helly Hansen“ žurnalistų regatos etape dalyvavo šešios komandos, kurioms burtų keliu tenka viena iš „RS-280“ klasės jachtų. Nors kartu su plaukė ir po du įgulos narius, jachtas valdyti turėjo tik žurnalistai. Jie pasirodė labai azartiški ir tarp komandų užvirė karšta kova. Prie ženklo buvo aršiai kovojama dėl pozicijų. Pasitaikė net susidūrimų, o komandos viena kitai grasino protestais.

„TV3“ komandos atstovas Naglis Šulija žurnalistų regatoje dalyvauja jau ne pirmus metus. Tačiau jų jachta „Presto“ nebuvo tarp lyderių.

„Mes džentelmeniškai praleidome tuos, kurie plaukia blogai ir mėgavomės jų pakaušio vaizdais“, – kaip visada gerai nusiteikęs kalbėjo N. Šulija.

Geriausiai varžybose sekėsi „Verslo žinių“ komandai, kuri plaukė jachta „Arabela AG Baltic“. 

Verslininkams – sunkiai įkandami buriavimo terminai  

„BWM-ASUS“ Rėmėjų regatoje taip pat buvo varžomasi gana atkakliai, nors daugelis laive buvo pirmą kartą. Patyrusios įgulos svečius supažindino su buriavimu, paaiškino, kaip laivas plaukia, kaip dirba komanda.

„Buriuotojai rėmėjams pasakojo apie buriavimą, laivus, įgulos formavimą, pasiskirstymą darbais, siekį laimėti, kad nebūsi pirmas, jei seksi paskui kitus ir dar daug dalykų. Tas pamokas, kurias gavo iš įgulų, galima pritaikyti ir versle“, – pastebėjo „ACC Distribution“ vadovas Regimantas Buožius.

Tarp regatos svečių buvo galima išvysti ne vieną žinomą verslininką. Pirmą kartą laivu plaukęs „Aprangos“ generalinis direktorius Rimantas Perveneckas liko sužavėtas plaukimu.

Gavome gerą buriavimo pradžiamokslį. Plaukimas jachta paliko gerą įspūdį. Tai puiki pramoga

„Gavome gerą buriavimo pradžiamokslį. Plaukimas jachta paliko gerą įspūdį. Tai puiki pramoga“, – žavėjosi R. Perveneckas ir prisipažino, jog mielai plauktų dar ne kartą.

Pirmą kartą prie laivo vairo teko pastovėti ir laidų vedėjui bei verslininkui Giedriui Masalskiui, plaukusiam didžiosios jachtos „Baltas“ įguloje. Pasak G.Masalskio, varžybos sekėsi labai neblogai, kur kas sudėtingiau – įsiminti visus buriavimo terminus.

„Mano pareiga laive buvo stovėti prie rankenos ir kai reikia – tempti bures. Be maivymosi, buvo labai smagu,“ – paprastais žodžiais išsivertė laidų vedėjas.

Jaunieji buriuotojai stojo už vairo profesionalų jachtose

Šią dieną daug dėmesio skiriama jauniesiems buriuotojams. Penktadienį Nidoje vyko „Eltel Optimist“ regatos paskutiniai plaukimai ir varžybų apdovanojimai. O vėliau jauniesiems buvo suteikta galimybė plaukti vienomis iš greičiausių jachtų „RS-280“.

„Kol kas jie buriuoja nedideliais „Optimist“ klasės laivais. Bet mes visi nuo tokių pradėjome. Taip ir šie vaikai užaugę tikriausiai nepaliks laivų ir buriavimo“, – vylėsi Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas N. Nasvytis.

„Eltel Optimist“ regatoje po aštuonių etapų A grupėje pirmąsias vietas užėmė Kauno buriavimo mokyklos „Bangpūtys“ auklėtiniai Radvilas Janulionis (pirma vieta), Karolis Janulionis (antra vieta) ir Laurynas Ivanauskas (trečia vieta). B grupėje pirmavo Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas“ auklėtinis Rimvydas Mažūnavičius, antrąją ir trečią vietas Neringos sporto mokyklos auklėtiniai Kajus Kartanovičius (antra vieta) ir Vykintas Mizgiris (trečia vieta). 

Su „RS-280“ jachtomis plaukti geriausiai sekėsi Kauno jaunimo komandai (jachta „Arabela AG Baltic“). Jiems šiek tiek nusileido ir antrąją vietą užėmė Šiaulių komandai (jachta „Barta“), o trečią vietą užėmė Neringos komanda (jachta „Raganosis Eltel“).

Tradiciškai laisvą Kuršių marių regatos dieną vyko kapitonų varžybos nedideliais „Optimist“ klasės laivais.

„Malonu prisiminti jaunas dienas ir buriavimo pradžią“, – po šių varžybų kalbėjo jachtos „Moredo“ kapitonas Audrius Jasinskas.

Jis prisipažino, jog nebuvo taip lengva ir venduojant prisipylė pilną laivą vandens, todėl iki pat finišo teko jį semti. Trečią vietą šiose varžybose iškovojęs jachtos „Vasara“ kapitonas Algirdas Žižys juokėsi, jog jam nesvarbu kokiais laivais lenktyniauti – azartas vis tiek apima. Pirmąją vietą šioje regatoje užėmė ir greičiausiai „Optimist“ laiveliu finišą pasiekė Raimondas Šiugždinis, antras buvo Rimantas Stropus.

Vakare vyko džiazo grupės „Thoughts Aloud“ koncertas. Tačiau buriuotojai nesilinksmino iki vėlos nakties. Jų laukė finalinės kovos – paskutinis Kuršių marių regatos Neringos miesto etapas. 

Startas bus 10 val. Distancija nebus ilga, todėl sportininkai, norintys atsikovoti pozicijas, turės labai stengtis, nes trumpoje distancijoje kiekviena klaida gali lemti pralaimėjimą. Be to,  per pietus prognozuojamas 8 mazgų vėjas greitai silps ir apie 15 val. pūs jau tik 4 mazgų greičio vėjas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius