Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

Šaulys Karolis Girulis Europos žaidynėse į finalą nepateko

Šaudymo iš 10 m atstumo oriniu šautuvu varžybose viename moderniausių pasaulyje Baku šaudymo centre dalyvavo 35 sportininkai. Tarp jų – ir 29 metų lietuvis Karolis Girulis. Jis, kaip ir kiti varžybų dalyviai ramiai užtaisydavo ginklą, nukeldavo nuo atramos ir, kruopščiai prisitaikę, paleisdavo šūvį į taikinį. Jokių emocijų – nei džiaugsmo šūksnių, nei nusivylimo atodūsių.
Karolis Girulis
Karolis Girulis / Lietuvos šaudymo sporto sąjungos nuotr.

„Šaudydamas net nematai, kaip sekasi varžovams. Bet man ir neįdomu. Visą dėmesį sutelki į save, kūno ritmą, balansą, išlaikyti tą pačią būseną. Žinojimas, kad kažkam sekasi geriau ar blogiau, tikrai nepadeda. Svarbus tik savo rezultatas. O kurią vietą jis lemia rikiuotėje – sėkmės dalykas“, – aiškino alytiškis.

Tai mano šio sezono normalus lygis. Nepavyko iššokti aukščiau bambos. Stebuklas neįvyko.

Sėkmė šįkart nebuvo Lietuvos šaulio pusėje. Jis per 60 šūvių surinko 619,7 taško ir užėmė 27-ąją vietą. Į finalą pateko aštuoni šauliai. 

„Pasirodymą vertinu vidutiniškai. Galėjau ir geriau. Šaudymas vyko įprastai, ypatingų pokyčių technikoje ar savijautoje nebuvo. Tiesiog trūko sėkmės. Dešimtukų skaičius buvo pakankamas, tačiau dešimtosios dalys buvo per žemos, todėl ir rezultatas nebuvo tas, kurio tikėjausi. Bet nebuvo ir antirekordas.

Tai mano šio sezono normalus lygis. Nepavyko iššokti aukščiau bambos. Stebuklas neįvyko. Nes šaudyme stebuklai labai reti. Žinai savo lygį ir tikėtis, kad vieną dieną atsistosi ir viskas pasiseks, negalima. Viskas ateina po truputį“, – teigė Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius