Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 22 /2014 02 23

Sausakimšoje Kauno halėje žiūrovus ant kojų kėlė Muay Thai turnyras „Big Fight“ su svečiais iš Tailando

Kaune šeštadienį vyko tarptautinis Muay Thai turnyras „BIGFIGHT –E.M.L.“ Dauguma susirinkusių Muay Thai gerbėjų buvo nugalėti smalsumo ir nesuabejojo kvietime skambėjusia fraze „Tu turi tai pamatyti“.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 muai tai

Lietuva prieš Tailandą. Buvo trumpai pristatyta Muay Thai kovų istorija, apibūdintos taisyklės ir žiūrovų svarstymai: „Negi kiekvienas iš jų prieš kovas atliks tradicinį Muay Thai ritualą....?“ . Laimė, tradicinį ritualą už visus kovotojus atliko ir turnyrą atidarė mažametis sportininkas, tad laukti ilgai neteko. Skambant tailandietiškai muzikai, renginys paskelbtas pradėtu. 

Pirmosios keturios kovos – atrankinės, dėl atstovavimo Lietuvai Kambodžoje. „BIGFIGHT-E.M.L.“ turnyro metu dvylika stipriausių Lietuvos kovotojų išsiaiškins, kas yra verti vykti į Kambodžą, kur vyks pasaulinis Muay Thai turnyras „Vakarai prieš Rytus“. Į šį turnyrą susirinks Muay Thai sporto šakos elitas iš viso pasaulio, tad jau šį šeštadienį į ringą kilsiantys Lietuvos kovotojai turi puikią galimybę patekti tarp planetos geriausiųjų.

Svorio kategorija iki 67 kg

Deimantas Visockas – Deividas Yla

Jau pirmame raunde buvo aišku, kad Deividas nepasiduos priešininkui. Visus tris raundus atkakliai bandęs įrodyti savo vertę jis tikslą pasiekė – vienbalsiu teisėjų sprendimu buvo paskelbtas nugalėtoju ir pateko į atrankinių kovų finalą.

Artūras Parangovskis – Aidas Saulis

Teisėjui sustabdžius kovą dar pirmame raunde nugalėtoju paskelbtas mėlynojo ringo kampo atstovas – Aidas Saulis.

Svorio kategorija Iki 72 kg

Ernestas Dapkus –  Aurimas Saulis

Pirmame ir antrame raunde Ernestas jau demonstravo puikią techniką ir nusprendė taip aršiai nebekovoti. Sekundantams atsisakius tęsti kovą, jis ir buvo paskelbtas nugalėtoju bei pateko į finalinę kovą savo svorio kategorijoje.

Mantas Mažeika – Mindaugas Packevičius

Pirmuose raunduose kova atrodė apylygė, tačiau trečiame raunde Mindaugas abejingų nepaliko. Vienbalsiu teisėjų sprendimu jis tapo nugalėtoju ir taip pat pateko į atrankinių kovų finalą,

Svorio kategorija iki 77kg

Lukas Lukošiūnas – Jonas Valančius

Teisėjų sprendimu, rezultatu 2:1, nugalėtoju paskelbtas mėlynasis ringo kampas – Jonas Valančius.

Rojus Kumpys – Mantas Stankis

Pirmame raunde kova atrodė apylygė, tačiau jau antrojo viduryje Rojus užsitikrino pergalę. Teisėjams klausimų taip pat nekilo – Rojus Kumpys paskelbtas kovos nugalėtoju. 

SUPER KOVOS

Valdemar Kulda – Vaidas Valančius

Vienbalsiu teisėjų sprendimu, nugalėtoju paskelbtas Vaidas Valančius. Jį apdovanojo Muay Thai sąjungos prezidentas Nerijus Žukas

Tarptautinė dvikova
(
Dėl rankų darbo diržo, kuris nebuvo iškovotas 2000m. Vokietijoje)

Jacobas Stybenas – Tomas Marciulevičius

Teisėjų sprendimu dėl svečio iš Vokietijos patirtos traumos, kova buvo nutraukta.

Finalinės kovos dėl atstovavimo Lietuvai Kambodžoje:

Svorio kategorija iki 67 kg

Aidas Saulis – Deividas Yla

Vienam kovotojui gavus traumą, kova buvo sustabdyta. Nugalėtoju skelbiamas Aidas Saulis

Svorio kategorija iki 72 kg

Ernestas Dapkus –  Mindaugas Packevičius

Pirmuose raunduose Ernestas atakavo priešininką stipriais ir taikliais kojų smūgiais, tačiau trečiąjame Mindaugas pradėjo gintis ir bandė perimti inciatyvą. Pavyko atlikti tik keletą tikslių smūgių, todėl galutinis rezultatas buvo aiškus visiems – nugalėjo Ernestas Dapkus.

Svorio kategorija iki 77 kg

Jonas Valančius – Rojus Kumpys

Greita ir skausminga kova. Dar pirmame raunde Rojus įveikė priešininką.

Nugalėtojai, vykstantys atstovauti Lietuvą savo svorio kategorijose:

Iki 67 kg

Aidas Saulis

Iki 72 kg

Ernestas Dapkus

Iki 77 kg

Rojus Kumpys

VIDEO: Sigitas Gaižauskas buvo pasiųstas į nokautą

Lietuva prieš Tailandą

Pirmą kartą į Lietuvą atvykę kovotojai iš tolimojo Tailando salę tartum nukėlė į savo gimtąją šalį ir, žinoma, įrodė, kad Muay Thai ten lyg antroji religija. Jų kovinė techninė nepaliko abejingų, o įspūdingi ritualai prieš kovas padėjo iškovoti pergales. Jų maldos Dievams, treneriams ir tėvams sukaustė net ir labiausiai išsiblaškiusių žiūrovų dėmesį.

Tanapatas Khamfu – Sigitas Gaižauskas

Įspūdinga kova, pasibaigusi jau pirmajame raunde. Kovotojas iš Tailando pradžioje buvo atsargus, Sigitas bandė užversti jį smūgiais galva, tačiau svečias išlaukė tinkamo momento ir vienu, bet labai taikliu smūgiu nokautavo priešininką. Sigitui atsikėlus, kova vis dėlto nebuvo tęsiama. Tailandietis paskelbtas nugalėtoju.

Kittisakas Thapanyaapiwongas– Jan Naus

Kova iš pirmo žvilgsnio atrodė apylygė, tačiau profesionalų sprendimu nugalėjo svečias iš Tailando. Arena ūžė, žiūrovai reiškė nepasitenkinimą, tačiau laimėtojas pergalės nusipelnė, nes demonstravo itin profesionalią techniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius