Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26

Savaitgalį Alytų drebins Lietuvos dviračių plento čempionatas

Šį savaitgalį, birželio 27-29 dienomis Alytuje pirmą kartą vyks Lietuvos dviračių plento čempionatas. Renginio žiūrovai galės išvysti tokias dviračių sporto žvaigždes kaip Ramūną Navardauską, Ignatą Konovalovą, Gediminą Bagdoną ar Aidą Kruopį.
Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas / Gabrielės Jankutės nuotr.

Alytaus miesto gyventojų palaikymą turėtų jausti pastaruoju metu sėkmingai Prancūzijos klube važiuojantis alytiškis Žydrūnas Savickas.

„Nuo to laiko, kuomet pradėjau sportuoti, galima sakyti, kad visiškai nebuvo varžybų Vis dėlto pastaruoju metu Alytuje vyko keletas kalnų dviračių lenktynės, bet plento varžybų nebuvo visiškai. Tikiuosi, kad šį kartą man padės ir namų sienos“, – mintimis dalijosi Ž.Savickas.

Kalbant apie plento sportininkus, šiuo metu turime itin gerus sportininkus, kurie važiuoja už pačias geriausias pasaulio komandas. Visi šie dviratininkai birželio 27-29 d. bus Alytuje. Jiems yra garbė ir prestižas tapti Lietuvos čempionu.

Penktadienį varžybos prasidės 15 valandą. Pirmieji prie starto linijos stos veteranai, po jų važiuos jaunės, jauniai, moterys, o nuo 18 val. desertas – 38 km. ilgio vyrų asmeninės lenktynės laikui.

Oficialus varžybų atidarymas penktadienį 16 val. 45 min. prie Sporto ir rekreacijos centro (Naujoji g. 52).

„Kalbant apie plento sportininkus, šiuo metu turime itin gerus sportininkus, kurie važiuoja už pačias geriausias pasaulio komandas. Visi šie dviratininkai birželio 27-29 d. bus Alytuje. Jiems yra garbė ir prestižas tapti Lietuvos čempionu. Visos komandos sudaro sąlygas jiems atvykti ir dalyvauti. Noriu pakviesti visus alytiškius ateiti ir pamatyti geriausius šalies dviratininkus, kurie Lietuvoje būna labai retai.“, – kalbėjo dviračių sporto federacijos prezidentas Žydrūnas Stankevičius.

Penktadienį ir sekmadienį nestigs pramogų ir visiems dviračių sporto mėgėjams – bus galimybė varžytis dviračių stimuliatoriuje, vaikų lauks trumpa triratukų distancija, taip kiti žaidimai ir pramogos.

Šeštadienis bus skirtas dviračių sporto mėgėjams. Visi norintieji yra kviečiami 10 valandą į Metelių regioninį parką, kuriame vyks dviračių žygis „Mink į priekį“. 42 kilometrų ilgio kelionės dalyviai pamatys Širvinto miško šimtamečius ąžuolus, pažvelks į Obelijos ežerą nuo kalvų kuprų ir užkops ant Kaukų piliakalnio. Keliautojai lankysis vietoje, kurioje prieš 151 metus vyko lietuvių sukilėlių mūšis su Rusijos imperijos kariuomene. Ištvermingiausieji, pasirinkę 62 km maršrutą aplink visus tris didžiuosius Dzūkijos ežerus, dar aplankys Prelomciškės piliakalnį ir Kryžių bažnyčią.

Nuo to laiko, kuomet pradėjau sportuoti, galima sakyti, kad visiškai nebuvo varžybų Vis dėlto pastaruoju metu Alytuje vyko keletas kalnų dviračių lenktynės, bet plento varžybų nebuvo visiškai.

Žygio dieną dalyvių registracija vyks nuo 10:00 iki 10:30 prie Metelių regioninio parko direkcijos (Seirijų g. 2, Metelių k. Lazdijų raj.). Dalyvio mokestis – 5 Lt. Žygyje nemokamai gali dalyvauti vaikai iki 16 metų ir senjorai. Užsiregistruoti būtina internetu (info@meteliuparkas.lt nurodant vardą ir pavardę. Pirmieji 100 dalyvių užsiregistravę el. paštu ir susimokėję dalyvio mokestį žygio vietoje, gaus ženkliuką su žygio simbolika).

Šeštadienį 16:30 val. visi norintieji galės užduoti klausimus geriausiems šalies dviratininkams. Susitikimas su sportininkais vyks Alytaus miesto teatre. Klausimus, atsakymus, įdomias istorijas ir pasakojimus galėsite išgirsite iš tokių elitinių dviratininkų kaip Ramūnas Navardauskas, Iganas Konovalovas, Inga Čilvinaitė, Gediminas Bagdonas, Aidis Kruopis, Žydrūnas Savickas, Agnė Šilinytė, Marius Bernatonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius