-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 27

Savaitgalį buriuotojai grumsis su rudenine Baltija

Nors orai jau gerokai atvėso, buriuotojai dar nebaigė sezono. Jų laukia jau paskutinė, rudeninė, šalta ir atšiauri regata Baltijos jūroje.
Jachtos Baltijos jūroje
Jachtos Baltijos jūroje / Eglės Kasperavičiūtės nuotr.

„Rudeninės Baltijos“ regata rengiama jau nuo 1994 metų. Varžybose metai ir metų vis daugėja dalyvaujančiųjų – nuo trijų jachtų prieš šešetą metų iki dvidešimties pernai. Varžybų organizatorių, sporto klubo „Ostmarina“ atstovai teigia, jog šiemet dalyvaus ne mažiau nei 20 jachtų. 

Šiais metais regatoje dalyvaus ir lenkų jachta „Lady B“. Ši jachta – tai jachtos „Lietuva“ sesuo. Jos gamintos toje pačioje Lenkijos statykloje, pagal tą patį modelį. Tiesa, per daugiau nei tris dešimtmečius, kai plaukioja šios jachtos, vidaus interjeras ir kai kurios detalės jau pakeistos. 

„Rudeninė Baltija“ pati ilgiausia šiais metais Lietuvių rengiama regata. Buriuotojams teks įveikti šimtą jūrmylių. Regatos dalyvių laukia tikrai ne tropikai. Kitaip nei pernai, kai buriuotojus lepino šilti orai, šį kartą jie susidurs su šalta, atšiauria ir banguota Baltija. Bus ganėtinai šalta, o vėjas prognozuojamas pakankamai silpnas. 

Regatos startas vyks šeštadienį 10 val. 30 min. Klaipėdoje prie Kruzinių laivų terminalo. Varžybų dalyviai suskirstyti į dvi grupes – sportinę („ORC“) ir klubinę („ORC Club“). Sportinės grupės atstovai plauks iki Liepojos ir grįš atgal, klubinės grupės dalyviams nustatytas trumpesnis atstumas. Jie varžysis iki Būtingės ir grįš atgal. 

Krante kaip ir kiekvienais metais įveikusius rudeninės Baltijos bandymą organizatoriai kvies sušilti karšta sriuba, pabendrauti ir aptarti rezultatus. 

Po varžybų regatos nugalėtojams bus įteikti pereinami prizai. Praeitais metais pagrindinį prizą pasiėmė jachta „Tojana“ (kap. D. Gerasimavičius). Perskaičiavus rezultatus jie buvo pirmieji sportinėje grupėje.  Greičiausia jachta buvo „Jigi Jigi“ (kap. Š. Sodeika). Jie laimėjo unikalų stiklo menininkės Brigitos Rodaitės kurtą prizą. Kitas menininkės sukurtas prizas atiteko jachtai „Aphrodite“, kuri laimėjo pirmąją vietą klubinėje grupėje. 

„Rudeninė Baltija“ – paskutinės Lietuvos klubinių regatų taurės varžybos jūroje. Tai šansas atsirevanšuoti nepasisekus kitose regatose. Šiuo metu dėl sportinės grupės lyderiai „Maria“ ir „Jigi Jigi“. Laisvojoje grupėje kol kas pirmauja jachta „Sarmatija“ nedideliu skirtumu aplenkusi ilgametę šios grupės favoritę jachtą „Aphrodite“. 

„Rudeninės Baltijos“ rezultatai taip pat įtraukiami į LR jūrinių jachtų čempionato įskaitą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius