Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 07

Savaitgalį Lietuvoje: krepšinio ir futbolo rinktinių rungtynės bei pasaulio čempionės startas

Po vasaros atostogų daugėja Lietuvoje vykstančių sporto varžybų. Šį savaitgalį namuose žais Lietuvos krepšinio ir futbolo rinktinės, šalies čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sieks revanšo prieš islandus, pasaulio ir Europos čempionė Simona Krupeckaitė startuos Panevėžyje, o olimpiniai prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas – gimtuosiuose Šiauliuose.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / nuotr. Alfredo Pliadžio

Lietuviai kovos su pasaulio čempionato dalyviais

Lietuvos futbolo rinktinė pradeda kovas naujame turnyre UEFA Tautų lygoje. Čia bus kovojama ir dėl papildomų kelialapių į 2020 metų Europos čempionatą. Lietuvos futbolininkai pateko į C divizioną ir 4-oje grupėje susitiks su Serbijos, Rumunijos ir Juodkalnijos rinktinėmis. Pirmas lietuvių susitikimas laukia penktadienį Vilniuje su grupės favorite laikoma Serbijos rinktine. Serbai vieninteliai iš Tautų lygos C diviziono komandų dalyvavo šių metų pasaulio čempionate.

UEFA Tautų lyga
LFF stadionas (Stadiono g. 2, Vilnius)

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)
21:45 Lietuva – Serbija

VIDEO: Lietuvos sportas | 2018 09 07

Kaimynų susitikimas Vilniuje

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienį pradeda treniruočių stovyklą ir pasirengimą pasaulio čempionato atrankos rungtynėms. Jau sekmadienį Dainiaus Adomaičio treniruojama komanda Vilniuje žais kontrolines rungtynes su Latvija. Rinktinės stovykla turėjo prasidėti anksčiau, tačiau pasirengimą sezonui pradėję klubai nenorėjo išleisti žaidėjų į rinktinę. Pasaulio čempionato atrankos rungtynes Lietuvos krepšininkai žais rugsėjo 14 dieną svečiuose su Kroatija, o rusėjo 17 dieną Vilniuje su Olandija.

Kontrolinės krepšinio rungtynės
„Siemens“ arena (Ozo g. 14, Vilnius)

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)
19:30 Lietuva – Latvija

Pasaulio čempionė startuos Panevėžyje

Ryškiausios Lietuvos dviračių sporto žvaigždės lenktyniaus savaitgalį Panevėžyje vyksiančiose tarptautinėse dviračių treko varžybose. „Cido“ arenoje varžysis tituluočiausia Lietuvos treko dviratininkė – dukart pasaulio ir triskart Europos čempionė Simona Krupeckaitė. Varžybose dalyvaus ir plento žvaigždė Ramūnas Navardauskas. „Tour de France“ ir „Giro d‘Italia“ lenktynių etapus laimėjęs R. Navardauskas treke startuos po penkerių metų pertraukos. Iš viso Panevėžyje varžysis daugiau negu 60 dviratininkų iš 13 valstybių.

Tarptautinės dviračių treko varžybos „Panevėžys 2018“
„Cido“ arena (Parko g. 12, Panevėžys)

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
10:00 rytinė programa
17:00 vakarinė programa

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)
10:00 rytinė programa
17:00 vakarinė programa

Olimpiniai prizininkai startuos gimtajame mieste

Šiauliuose vyks vienos paskutinių šį sezoną baidarių ir kanojų irklavimo varžybos. „Talkšos“ regatoje startuos ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai, šiauliečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Drakonų valčių varžybose bus galima išvysti ir 2012 m. Londono olimpinių žaidynių vicečempioną kanojininką Jevgenijų Šukliną. Iš viso regatoje startuos 150 baidarininkų ir kanojininkų iš Lietuvos ir Latvijos.

„Talkšos“ baidarių ir kanojų irklavimo regata
Talkšos ežeras (Žvyro g. 34, Šiauliai)

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
11:00 atrankiniai plaukimai

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)
9:00 finalai

Čempionai sieks revanšo prieš islandus

Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai savo aikštėje sieks revanšo atsakomosiose Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro rungtynėse. Pirmame susitikime „Dragūnas“ svečiuose 28:34 pralaimėjo Islandijos „Selfoss“ komandai. Norint patekti į antrąjį atrankos turnyro etapą, klaipėdiečiams namuose reiks laimėti didesniu skirtumu.

Europos rankinio federacijos taurė
„Neptūno“ salė (Taikos pr. 61A, Klaipėda)

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
18:00 Klaipėdos „Dragūnas“ – „Selfoss“

Talentai varžosi „Žalgirio“ arenoje

Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje vyksta pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ etapas. „Žalgirio“ arenoje vykstančiose „Amber Cup“ varžybose dalyvauja beveik 100 sportininkų iš 32 pasaulio šalių. Lietuvai varžybose atstovauja penki čiuožėjai. Kaune bus galimybė išvysti ir didžiausia sensacija tapusią 14-etę rusę Aleksandrą Trusovą, kuri vienintelė per visą istoriją, moterų varžybose į programą yra įtraukusi tris keturgubus šuolius.

Pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ etapas „Amber Cup“
„Žalgirio“ arena (Karaliaus Mindaugo pr. 50, Kaunas)

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)
14:15 šokiai ant ledo – ritminis šokis
17:30 merginų varžybos – laisvoji programa

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
12:00 vaikinų varžybos – laisvoji programa
16:00 šokiai ant ledo – laisvasis šokis

Lietuvos ir Lenkijos auto ralio čempionatai

Savaitgalį automobilių varikliai gaus Elektrėnuose, kur vyks IV-asis Lietuvos auto ralio čempionato etapas. Prie žvyro trasų pratusiems Lietuvos lenktynininkams iššūkį mes Lenkijos ralio meistrai, nes čia vyks ir įskaitinis Lenkijos čempionato etapas. Į Lietuvą taip pat atvyksta žinomi lenktynininkai iš Latvijos, Estijos, Suomijos ir Rusijos. Pirmi du greičio ruožai vyks penktadienį Elektrėnų gatvėmis, šeštadienį dar 14 greičio ruožų vyks Elektrėnų ir Aukštadvario apylinkėse. Bendras trasos ilgis sudarys 100 km.

Elektrėnų ralis 2018
Elektrėnų ir Aukštadvario apylinkės

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)
17:20 ralio startas

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)
8:50 ralio pradžia
19:15 ralio finišas

Sostinėje varžysis 14 tūkstančių bėgikų

Sostinėje vyks vienas masiškiausių sporto renginių šalyje – jau 15 kartą organizuojamas Vilniaus maratonas. Organizatoriai planuoja, kad šių metų bėgimuose startuos net 14 tūkstančių bėgikų. Jie galės rinktis tradicinę maratono distanciją, perpus trumpesnį pusmaratonio bėgimą, ar dar trumpesnes distancijas. Šiais metais dar labiau išsiplėtė dalyvių geografija. Vilniuje prie starto linijos stos bėgikai net iš 50 šalių, ne tik iš Europos, bet ir iš Azijos, Pietų Amerikos, Australijos.

Vilniaus maratonas
startas Katedros aikštėje

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)
9:00 maratono ir pusmaratonio startas
14:00 10 km bėgimo startas
15:30 4,2 km šeimų bėgimo startas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius