-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 16

Savaitgalį Lietuvos rankininkams teks europiniai iššūkiai

Dviems Lietuvos rankinio klubams artėjantis savaitgalis bus itin svarbus. Kauno „Granitas – Karys“ Makedonijoje pradės savo kovas EHF iššūkio taurės varžybose, o „ACME – Žalgiris“ vyks į Londoną užbaigti pradėto darbo.
Kauno „ACME – Žalgiris“
Kauno „ACME – Žalgiris“ / rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Kauno „Granitas – Karys“ į Europos rankinio turnyrus sugrįžta net po aštuonerių metų pertraukos ir Iššūkio taurėje varžybas pradeda nuo antrojo etapo. Jame kauniečių laukia tarptautiniuose turnyruose debiutuojantis „Rabotnik“ klubas, kuris pernai aukščiausioje savo šalies lygoje užėmė penktąją poziciją.

Du Lietuvos klubai jau pasitraukė iš kovų Iššūkio taurėje, tad „Granitas – Karys“ liko vienintele viltimi prasimušti į trečiąjį varžybų etapą. Lapkričio 18 dieną kauniečiai pirmąsias rungtynes žais išvykoje, o lygiai už savaitės lapkričio 25 dieną veiksmas persikels jau į Kauno sporto halę.

Kauno „ACME – Žalgiris“ merginos žaisti atsakomųjų rungtynių į Londoną vyksta gana ramios nuotaikos. Pirmąjį susitikimą Jonavoje kaunietės laimėjo daugiau nei užtikrintai (42:13) ir rungtynės išvykoje daugiau tapo formalumu.

Kaip ir „Granitas – Karys“ Lietuvos vicečempionės savo rungtynes išvykoje žaidžia lapkričio 18 dieną. Jeigu ten nenutiks stebuklų jau kitą antradienį po burtų traukimo ceremonijos kaunietės turėtų žinoti savo varžoves ir kitame varžybų etape.

Savaitgalį įvyks ir dvejos LRF taurės ketvirtfinalio akistatos. Alytaus „Varsa – Stronglasas“ šeštadienį namuose priims Kauno „KTU“ rankininkus, o sekmadienį atsakomosios šių komandų rungtynės persikels į Garliavą, kur šeimininkais bus jau „KTU“ klubas.

Vilniuje tuo tarpu įvyks jau klasika tampanti HC „Vilniaus“ ir VHC „Šviesos“ akistata. Praėjusiais metais abi šios komandos taipogi žaidė lygos ketvirtfinalio etape ir tuomet į pusfinalį pateko VHC „Šviesos“ rankininkai. Molėtų „InTransport“ ir Kauno „Granito – Kario“ pora savo ketvirtfinalio rungtynes žais gruodžio 2-3 dienomis, kadangi kauniečiai šį savaitgalį žaidžia EHF iššūkio taurėje.

Aukščiausioje Lietuvos moterų lygoje šeštadienį įvyks vienerios rungtynės Šiauliuose, kur SM „Dubysa – ŠSG“ priims lygos čempiones iš Garliavos. Dar vienerios pajėgiausios moterų lygos rungtynės įvyks jau lapkričio 22 dieną, kuomet iš Londono grįžęs „ACME – Žalgiris“ Vilniuje susitiks su „Egle – Šviesa – SM Tauru“.

Trejos rungtynės savaitgalį taip pat bus žaidžiamos antroje pagal stiprumą moterų rankinio lygoje, o LRF I-osios lygos varžybose sekmadienį įvyks du susitikimai Molėtuose tarp „Intransport“ ir „Kuranos“ bei ir Vilniuje tarp „Amber“ bei „Sokol“ ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius