Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 30

Savaitgalį Palanga taps sporto sostine – vyks 20-ies metų jubiliejų švenčiantis „Sportas visiems“ festivalis

Šį savaitgalį Palangą bus galima vadinti ne tik kultūros, bet ir sporto sostine: nuo pat penktadienio popietės iki sekmadienio vakaro miestą užlies sporto entuziastai iš visos Lietuvos – vyks dvidešimtmečio jubiliejų švenčiantis festivalis „Sportas visiems“. Festivalio organizatoriai kvies dalyvauti ne tik įvairiose sporto rungtyse – bus daugybė kultūrinių renginių, taip pat konferencija „Sveikatingumo metai – sveikesnio gyvenimo Lietuvoje link“.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka. / Asociacijos „Sportas visiems“ nuotr.

Asociacijos „Sportas visiems“ generalinis sekretorius Algimantas Jucevičius paklaustas, kuo šios žaidynės skiriasi nuo kitų sporto švenčių, rengiamų Lietuvoje, pasakojo, kad dauguma žaidynių dažniausiai apima tam  tikrą dalyvių kontingentą, pvz. jaunimo sporto žaidynės,  studentų sporto žaidynės, moksleivių sporto žaidynės ir pan. Festivalio „Sportas visiems“ idėja – pakviesti ir jaunimą, ir senjorus reguliariai sportuoti ir tokiu būdu didinti jų fizinį aktyvumą, kaip svarbiausią sveikatingumo faktorių.

Festivalio senbuvė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė, Joana Bartaškienė pasakojo, kad šiais metais Palangoje laukiama kelių tūkstančių sporto entuziastų: „Festivalyje dalyvauju jau 19 metų, matau, kaip jis kasmet auga ir tobulėja – nuo kelių šimtų iki 8000 tūkstančių dalyvių šiais metais. Vien tik iš mūsų asociacijos dalyvaus apie 1500 aktyvių ir gyvenimą mylinčių moterų. Tai išties prasmingas renginys, skatinantis judėti į priekį ir emocine, ir fizine prasme.“

Festivalio programa tradiciškai pritaikyta kiekvienam pagal savo pomėgius ir fizinį pajėgumą: nuo raminančios jogos iki aktyvaus žaidimo, nuo trumpalaikių sportinių atrakcionų iki 2 dienas vykstančių varžybų. Šiais metais į festivalio programą įtrauktos ir dvi naujos, mažai kam girdėtos rungtys – paplūdimio tenisas ir grindų riedulys. Iš viso organizatoriai kviečia dalyvauti daugiau nei 50 rungčių, registruotis į rungtis bus galima iš anksto Vasaros estradoje arba prieš startą rungčių vietose.

Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ – 1991 metais įkurta visuomeninė organizacija vienijanti organizacijas veikiančias kūno kultūros, fizinio aktyvumo, sporto ir turizmo srityse, plėtojančias sveikatą stiprinančią kūno kultūrą ir mėgėjų sportą. Pagrindiniai asociacijos tikslai – stiprinant žmonių sveikatą, propaguoti sveiką gyvenseną, organizuoti kūno kultūros, neprofesionalaus sporto ir poilsio renginius įvairaus amžiaus žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius