Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 22

Savaitgalį praūžė nuotaikingos multisporto varžybos

Šiemet balandžio 19 d. sukanka 100 metų kai gimė visos Rytų Lietuvos srities partizanų vadas Antanas Slučka – Šarūnas, todėl šių metų nuotykių lenktynių „Nykštietiškas Triatlonas 2017“ varžybų centras, tiek lenktynių trasos driekėsi partizanų kovų takais. Lenktynių dalyviai turėjo atrasti šias kovas liudijančias vietas, bunkerius bei patys buvo priversti patikrinti akies taiklumą šaudymo rungtyje.
„Nykštietiškas Triatlonas 2017“
„Nykštietiškas Triatlonas 2017“ / Organizatorių nuotr.

Sudėtingiausioje „Elito“ trąsoje dalyviams vienu iš iššūkių buvo baidarių etapas laukine Jaros upe. Tačiau daugybę išvartų ir nedidelių slenksčių dalyviai įveikė su azartu ir baidarių etapo pabaigoje įrengtos perkėlos daliai jų nebereikėjo – dalyviai drasiai šoko į šaltiniuotą Jaros vandenį, kad tik greičiau persikeltų į kitą krantą. Elito trasą greičiausiai įveikė komanda „OSK Šiurpys“ – Kilbauskas Darius ir Novičenko Eduard, trasoje užtrukę 4 val ir 44 min. Keliomis minutėmis vėliau finišą pasiekė ”S-sportas adventure team” komnada – Gytis Šumskas ir Gediminas Morėnas. Treti liko dar keliomis minutėmis atsilikę ”Baltų lokys” komandos nariai – Rudys Audrius ir Jasinevičius Tomas.

Organizatorių nuotr./„Nykštietiškas Triatlonas 2017“
Organizatorių nuotr./„Nykštietiškas Triatlonas 2017“

„Elito” mišrios grupės įskaitoje greičiausia buvo „Nordic Cab“ komanda. Patyrusiems multisporto varžybų dalyviams Mačiuliui Dainiui ir Arlauskienei Ramunei nugalėti varžovus nesutrukdė nesėkmingai susiklosčiusi šaudymo užduotis – kad pataikytų į taikinį, Dainiui prireikė daugiau nei dešimties šūvių. Antrą vietą mišrių "Elito" komandų grupėje užėmė ”Nekantriausi” – Norkutė Neringa ir Kantautas Marius. Trečia liko komanda ”Trumpam” – Jakštys Vytautas ir Žukauskaitė Loreta.

Pagal sutartą žymėjimą miške partizanų bunkerius miške turėjo surasti "Armijai ir Civiliams" trasos dalyviai. Jiems, kaip ir "elitininkams", sausiems išlikti varžybų metu nepavyko – kas išsimaudė bandydami saugiai įveikti per Jaros upę pastatytą perkėlą, kas į vandenį ties perkėla šoko savo noru, vardan greičiau įveikti vandens kliūtį. Viltis varžybų metu nesušlapti galutinai sudaužė organizatorių sumanymas – dalyvių finiše laukė siurprizas – paskutinis punktas buvo įrengtas vandenyje. Jį galima buvo pasiekti tik irklente arba paprasčiausiai plaukte.

Mišrioje tos pačios trasos grupėjė stipriausia buvo komanda "MMK Norim prizų" – Tauraitis Dalius ir Jakaitė Agnė. Antrą vietą užėmė komanda "Tobula" – Baleišis Šarūnas ir Vičiūtė Kristina. Treti liko "Gulbiukai" – Lebedytė – Mečionienė Indrė ir Lebedis Tadas.Kepinant vasariškai saulei didelė dalis dalyvių mielai rinkosi pastarąjį, kiek greitesnį variantą. Pirmieji vyrų kategorijoje šią trąsą įveikė "OK Ąžuolas" Barkauskas Aidas ir Pogorelovas Ruslanas, trasoje užtrukę kiek daugiau 3 val. 35 min. ir gerokai aplenkę savo konkurentus. Antrą vietą iškovojo komanda "Tamsta" – Mikalausas Robertas ir Kniukšta Romualdas. Treti liko treti kariškiai Latvys Gediminas ir Grėsius Tomas – komanda "Lietuvos kariuomenė".

Dviračių rogainingo trasos dalyviai priverstinių maudynių finiše taip pat neišvengė. Per duotas 3 val. daugiausiai taškų surinko komanda "Skubėk lėtai" – Podelskis Arūnas ir Matuzevičius Vincas. Antra liko komanda "Dviratai daistatus" – Kisielius Vytautas ir Grigonis Matas. Trečią vietą iškovojo “Du broliai” – Jadzevičiai Andrius ir Arvydas

Po nuotykių lenktynių kalbinti pavargę, tačiau laimingi dalyviai džiaugėsi smagia trasa, galimybe apžiūrėti vaizdingas Anykščių apylinkes, dalinosi įspūdžiais apie tai, kur pasiklydę, kur praleido punktus, vėliau – tiesiog mėgavosi geru oru, puikia kompanija ir planavo papildomas pramogas Anykščiuose sekančiai dienai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius