Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Savickas: rekordai garantuos pergalę (nuotraukos)

Likus dviem savaitėms iki prestižinių galiūnų varžybų „Arnold's Strongman“ Žydrūnas Savickas tvirtina pasirengęs iškovoti septintą nugalėtojo titulą. „Pasirengimas šioms varžyboms truko ilgiausiai per visą mano karjerą“, – interviu 15min.lt sakė pernai šį turnyrą praleidęs 34 metų stipruolis.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kovo 5–6 dienomis JAV mieste Kolambuse tradiciškai kasmet vykstančiose „Arnold's Strongman“ varžybose Ž.Savickas dalyvaus jau aštuntą kartą. Pernai žiūrovų tribūnoje sėdėjęs lietuvis prieš tai triumfavo šešis kartus iš eilės. „Smagu pažiūrėti iš šalies, bet dalyvauti smagiau“, – tikino jis.

Vasario 16 dieną iš Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų gavęs ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių Ž.Savickas per pokalbį ketvirtadienį savo sporto klube buvo gerai nusiteikęs. „Sportinė forma gera, jaučiu jėgos piką“, – tvirtino stipriausiu pasaulio žmogumi vadinamas galiūnas.

Pasitikrinti jėgas prieš svarbiausią sezono startą pernai pasaulio čempiono titulą susigrąžinęs Ž.Savickas galės vasario 21 dieną Panevėžyje. „Cido“ arenoje vyksiančiame tarptautiniame galiūnų turnyre „Žiemos milžinas 2010“ varžysis dešimt pajėgiausių Baltijos šalių atletų.

„Pasirengimas prasidėjo seniai – nuo pernai birželio mėnesio. Tarpinis turnyras buvo pasaulio čempionatas, bet ten rungtys kitokios. Pasirengimas šioms „Arnolds' Strongman“ varžyboms buvo ilgiausias per visą karjerą. Aišku, pastarieji du mėnesiai buvo intensyviausi“, – pasakojo Ž.Savickas.

– Kartelė aukštai iškelta, tad sėkme tikriausiai laikysite tik pergalę?

– Kai prieš tai šešis kartus esu laimėjęs, negaliu kelti kito tikslo nei pergalė. Varžovai taip pat nemiega (juokiasi). Kova bus įdomi, nes dėl nugalėtojo vardo kovos ne du, kaip būdavo anksčiau, bet daugiau galiūnų. Favoritais, be manęs, laikomi pernai laimėjęs amerikietis Derekas Poundstone'as, pernai antras likęs rusas Michailas Kokliajevas, naujokas amerikietis Brianas Shaw ir dar vienas amerikietis Brianas Sidersas.

– Kuo išskirtinės šįmet bus šios varžybos?

– Visose rungtyse svoriai padidės. „Apolono ašis“ bus sudėtingiausia rungtis. Čia kelti bus galima nuo 166 iki 206 kg svorį ir nugalėtoju taps daugiausia iškėlęs galiūnas. Prisidės daug skaičiavimų ir rizikos. Nebus naščių nešimo rungties, kurioje esu pasiekęs pasaulio rekordą. Visi pakeitimai man patinka, nes visada norėjau sunkesnių rungčių. Tik nustebau, kad taip drastiškai padidės svoris.

– Tikslas – pagerinti rekordus?

– Beveik visose rungtyse bus fiksuojami pasaulio rekordai, nes visur padidėjo svoriai. Automatiškai sportininkas, pasiekęs geriausią rezultatą, taps ir rekordininku. „Arnold's Strongman“ dar niekas nėra laimėjęs be pasaulio rekordo. Tai kone privaloma. Važiuoju ne dėl rekordų, o dėl noro laimėti septintą kartą. Suprantu, kad kiekvienais metais tai padaryti tampa vis sunkiau. Beje, šįmet pirmą kartą ten vyks ir pasaulio mėgėjų galiūnų čempionatas, kuriame dalyvaus ir Alvidas Brazdžius.

– Pernai buvote tik žiūrovas „Arnold's Strongman“ varžybose. Verta buvo jas praleisti?

– Taip. Laimėjau „Fortissimus“ varžybas, vėl tapau pasaulio čempionu. Jeigu būčiau dalyvavęs pernai „Arnold's Strongman“ turnyre, būčiau jį laimėjęs, tačiau nebūčiau surinkęs trūkstamų trofėjų. Karjera kada nors baigsis, tad norisi turėti visą kolekciją.

– Septintas kartas bus paskutinis?

– Apie tai negalvojau. Kodėl septyni toks trokštamas skaičius? Tik dėl to, kad septyni daugiau nei šeši. Norisi dar parodyti, kas stipriausias. Varžovai keičiasi, ateina jaunimas, bet nesinori užleisti lyderio pozicijos. Ir Arnoldui Schwarzennegeriui ranką norisi paspausti. Jis paprastai įteikia apdovanojimus.

– Taško karjeroje taip pat dar neketinate dėti?

– Taškų nebededu. Tai priklausys nuo to, kaip jautiesi. Dabar man neblogai sekasi. Būtų neleistina dėti tašką. Pasiekiu nemažai asmeninių rekordų. Jaučiu, kad dabar ateina jėgos viršūnė.

– Kiek žmogaus organizmas gali atlaikyti tokius krūvius?

– Jaučiu nuovargį, bet organizmas prie to įpratęs ir jau reikia sportuoti. Būna, kad skauda sąnarius ir nugarą, kai ilsiuosi, bet kai pradedu sportuoti su dideliais krūviais, viskas praeina.

– Negalvojote apie savo vardo turnyrą?

– Savo vardo turnyro neatsisakau surengti. Tik dabar nepalanki ekonominė situacija. Yra žmonių, kurie parems idėją. Tikiuosi sutraukti stipriausius pasaulio galiūnus į Lietuvą. Pagrindiniai turnyrai vyksta Amerikoje, tad reikėtų ko nors ir Europoje. 

„Arnold's Strongman“ rungčių svoriai (kg) didėja
Rungtis2009 metai2010 metai
Rentinio nešimas400450
Svarmens kėlimas92103
„Apolono ašis“166166–206
Akmenų sukėlimas240242
Svorio atkėlimas  pradinis 270 kg *

* Geriausias visų laikų rezultatas – Benediktas Magnussonas (500 kg), antras – Žydrūnas Savickas (482,7 kg).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius