Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Seime – siūlymas bausti už dopingo platinimą

Grupė parlamentarų teikia Administracinių teisės pažeidimų ir Baudžiamojo kodeksų pataisas, kuriomis būtų kriminalizuotas dopingo platinimas.
Olimpinių žaidynių metu bus taikoma griežta dopingo kotrolė
Jeigu siūlymas bus patvirtintas, asmuo, savanoriškai atidavęs turėtą sporte draudžiamą medžiagą, būtų atleidžiamas nuo administracinės atsakomybės. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Dopingas

ATPK pataisa siūloma nustatyti, kad už neteisėtą disponavimą sporte draudžiamomis medžiagomis nedideliais kiekiais užtrauktų baudą iki 1 000 litų arba iki 30 parų administracinio arešto.

Asmuo, savanoriškai atidavęs turėtą sporte draudžiamą medžiagą, būtų atleidžiamas nuo administracinės atsakomybės.

Baudžiamajame kodekse siūloma numatyti, kad tam, kas neteisėtai gamino, įgijo, laikė, gabeno, siuntė ar realizavo sporte draudžiamas medžiagas bei metodus, grėstų teisės dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti tam tikra veikla atėmimas, bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Už disponavimą dideliu kiekiu sporte draudžiamomis medžiagomis arba tokių medžiagų ir metodų platinimą nepilnamečiui grėstų teisės dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti tam tikra veikla atėmimas, bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pataisos iniciatoriai tvirtina, kad projektą parengti paskatino baudžiamojo teisinio reglamentavimo spragos, pagal kurias neteisėtas disponavimas sporte draudžiamomis medžiagomis ir metodais nėra kriminalizuotas.

„Už tokius pažeidimus Lietuvoje atsako tik sportininkai ir su sportu susiję asmenys, o platintojai atsakomybės gali išvengti“, – tvirtinama pataisos aiškinamajame rašte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius