Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Seimo komisija siūlo šokėjai ant ledo Copely suteikti Lietuvos pilietybę

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija siūlo Pilietybės reikalų komisijai rekomenduoti prezidentei išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę amerikietei šokėjai ant ledo Katherine Leigh Copely.
K.Copely ir D.Stagniūnas atlieka originalų šokį.
K.Copely ir D.Stagniūnas atlieka originalų šokį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.L.Copely su Deividu Stagniūnu laikomi viena perspektyviausių čiuožėjų ant ledo porų. Jei prezidentė Dalia Grybauskaitė nesuteiks K.Copely Lietuvos pilietybės, jie negalėtų atstovauti Lietuvai 2010 metų Vankuverio olimpinėse žaidynėse.

Atsakydama į Pilietybės reikalų komisijos paklausimą tuo pačiu komisija praneša, jog Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) yra pritaręs siūlymui, pateiktam prie naujos redakcijos Pilietybės įstatymo, kad Lietuvos pilietybė išimties tvarka taip pat gali būti suteikta, kai tai sietina su Lietuvos vardo garsinimu mokslo, ekonomikos, kultūros, meno ir sporto srityse, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Spręsdami klausimą, suteikti ar nesuteikti Lietuvos pilietybę K.L.Copely, pirmiausia turėtume galvoti apie lietuvio vaikino perspektyvas ir neužkirsti jam kelio dalyvauti visų sportininkų svajonių viršūnėje – olimpinėse žaidynėse. Neabejoju, jog ši dailiojo čiuožimo pora toliau sėkmingai garsintų Lietuvą ir įneštų didelį indėlį stiprinant Lietuvos įvaizdį, o pilietybės K.L.Copely suteikimas ir naujų galimybių Lietuvos porai atvėrimas būtų ne tik dailiojo čiuožimo, bet ir viso Lietuvos sporto laimėjimas“, – pranešime cituojamas komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis.

Šių metų kovo mėnesį Pilietybės komisija nerekomendavo suteikti Lietuvos pilietybės K.Copely. Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sprendimą priimti paliko naujajai šalies vadovei. Tuo tarpu prezidentės D.Grybauskaitės patarėja yra sakiusi, kad sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo C.L.Copely bus priimtas išanalizavus papildomus dokumentus.

„Buvo nuspręsta sušaukti naują Pilietybės komisiją ir paprašyti papildomų dokumentų dėl K.Copely integravimosi į Lietuvos visuomenę ir nuopelnų Lietuvai“, – BNS sakė prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

Įstatymas numato, kad užsienio piliečiams Lietuvos pilietybė išimties tvarka gali būti suteikiama, jeigu jie yra nusipelnę Lietuvai ir integravęsi į Lietuvos visuomenę. Nuopelnais Lietuvai įstatyme laikoma „veikla, kuria asmuo ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos Respublikos valstybingumo stiprinimo, Lietuvos Respublikos galios ir jos autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius