Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Seimo pirmininkė dalyvaus atidarant parodą apie lietuvių sporto pasiekimus tarpukariu

Seimo pirmininkė Irena Degutienė antradienį Kaune dalyvaus atidarant parodą apie Lietuvos sportininkų pasiekimus 1918–1940 metais.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune rengiamoje parodoje „Ir stok už garbę Lietuvos! Lietuvos sportininkų pasiekimai 1918–1940 m.“ bus eksponuojama Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus fonduose išsaugota unikali Lietuvos sportininkų tarptautinėse varžybose iškovotų prizų kolekcija.

Išskirtiniai eksponatai – 1937 metais iš II Europos vyrų krepšinio čempionato Rygoje parsivežtas Latvijos prezidento Karlio Ulmanio įsteigtas prizas – sidabrinė lėkštė, ir 1939 metais Kaune vykusiame III krepšinio čempionate iškovota prezidento Antano Smetonos įsteigta ir grafiko Jono Juozo Burbos nukaldinta sidabrinė dėžutė.

Moterų krepšininkių pasiekimus Europos krepšinio čempionatuose primena 1938 metais iš Romos parsivežta vicečempionių marmurinė-bronzinė Romos vilkės skulptūra, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Parodoje taip pat pristatomas Lietuvos istorinis paveldas, per žmogaus, sporto ir valstybės santykio prizmę atskleidžiama, kaip 1918–1940 metais sportas virto patriotinio ugdymo skatinimo įrankiu, sakoma pranešime.

Parodoje pristatomi anuomet puoselėti sporto idealai, realybė ir sporto sirgalių kultūra, bandoma atsakyti, kaip sportas veikė valstybių tarpusavio santykius, kokios sporto šakos buvo populiariausios ir kodėl krepšinis tapo Lietuvos sporto „karaliumi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius