Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Sekmadienį Alytuje Vaida Žūsinaitė sieks asmeninio rekordo, miesto meras – įveikti trasą

Ketvirtadienį (04.03) Alytaus savivaldybėje įvyko spaudos konferencija, kurioje buvo pristatyta „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurė” ir pirmasis jos etapas, sekmadienį (04.06) vyksiantis Dzūkijos sostinėje. Konferencijos dalyviai susirinkusiems žurnalistams deklaravo bendrus tikslus – sukurti bėgimo šventę Alytuje ir užkrėsti Dzūkijos krašto gyventojus sveikos gyvensenos idėja.
Vaida Žūsinaitė, Jurgis Krasnisckas, Neringa Vaitelytė ir Darius Mikulis
Vaida Žūsinaitė, Jurgis Krasnisckas, Neringa Vaitelytė ir Darius Mikulis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Daugkartinė įvairių distancijų Lietuvos čempionė bėgikė Vaida Žūsinaitė tikisi pagerinti 10 kilometrų asmeninį rekordą. Alytaus meras Jurgis Krasnickas –įveikti 5 kilometrų trasą. EUROVAISTINĖS direktorė Neringa Vaitelytė - bėgimu ir sveika gyvensena kasdien užkirsti kelią ligoms, o „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės” organizatorius Darius Mikulis – išjudinti Alytų ir paskatinti bėgti šio miesto gyventojus.

„Vilniuje kalbame, kad darosi sunku pamatyti nebėgantį žmogų.  Juokas juokais, bet prieš trejus metus situacija buvo kitokia. Tuomet pradėjome treniruotes, aktyviai viešinome „Vilniaus maratoną“, vėliau išjudinome Kauną. Pagalvojome, jog laikas išjudinti ir kitus miestus, visą Lietuvą, kad žmonės bėgiotų visur. Alytaus miestas turi labai gražius takus, bėgti tikrai yra kur. Tereikia suorganizuoti bėgimo šventę, kad žmonės tai pamatytų.

Vilniuje kalbame, kad darosi sunku pamatyti nebėgantį žmogų.  Juokas juokais, bet prieš trejus metus situacija buvo kitokia.

Džiaugiuosi, kad Alytus priėmė šį bėgimą. Tikiuosi, jis taps tradiciniu, o kartu su EUROVAISTINE padarysime jį populiariu.  Šių metų tikslas – 300 bėgimo dalyvių. Po metų jų tikimės sulaukti trigubai daugiau,“- kalbėjo VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius D. Mikulis.

Savo mieste vyksiančiame bėgime rekordiniu greičiu 10 kilometrų distanciją žada įveikti bėgikė V. Žūsinaitė. „Savame mieste norėčiau nugalėti, o gal net ir pasiekti asmeninį rekordą. Kol kas jis – 35 minutės ir 40 sekundžių. Tikiuosi, sekmadienį distanciją įveiksiu bent dešimčia sekundžių greičiau.

Smagu, kad Alytaus miesto savivaldybė, meras, EUROVAISTINĖ ir bėgimo organizatoriai susitarė vykdyti vieną iš taurės etapų Alytuje. Dar besimokydama mokykloje klausdavau savęs, kodėl mano mieste nevyksta jokie bėgimai? Turime daug gražių takų, pušynų,tiltų, galima bėgti šalia Nemuno, miestas žalias ir vis gražėjantis. Ir pagaliau šiais metais Alytuje vyks bėgimas, alytiškiai galės pamatyti sunkiai nupasakojamą euforiją, kai žmonės bėga ir tuo džiaugiasi,”- sakė V. Žūsinaitė.

Bėgimo euforija spaudos konferencijoje užsikrėtė ir Alytaus miesto galva J. Krasnickas. Praeityje aktyviai sportavęs meras prasitarė, kad labai nori įveikti 5 kilometrus, tačiau nežino, ar leis sveikata ir… žmona.

„Alytus yra sportuojantis ir sportą mylintis miestas. Pats iki kojos traumos kiekvieną rytą įveikdavau po 3 kilometrus. Po traumos apsiriboju tik mankšta. Bet kai labai reikia – bėgu. Tikiuosi, kad sekmadienį ir aš įveiksiu 5 kilometrus. Bet tik tuo atveju, jei leis žmona,“- juokavo po plaučių uždegimo sveikstantis  J. Krasnickas.

Alytaus miesto galva J. Krasnickas. Praeityje aktyviai sportavęs meras prasitarė, kad labai nori įveikti 5 kilometrus, tačiau nežino, ar leis sveikata ir… žmona.

Kad bėgimo džiaugsmą patirtų septynių skirtingų Lietuvos miestų gyventojai, ypač svariai prisidėjo EUROVAISTINĖ. Suteikdamas galimybę bėgti, vaistinių tinklas skleidžia sveikos gyvensenos idėją.

„Vyrauja stereotipinė nuomonė, jog vaistinės tik gydo ligas parduodamos vaistus. Bet yra ne visai taip. Mūsų misija – padėti žmonėms būti sveikais ir gerai jaustis kasdien. Prisijungę prie šio bėgimo organizatorių norime skleisti žinią, kad reikia mylėti save, savo sveikatą ir ja rūpintis taip, kad užkirstume kelią ligoms. Kasdienis fizinis aktyvumas yra savotiškas vaistas, jis suteikia energijos, geros nuotaikos. Ir tai yra prevencija nuo visų ligų. Tad kviečiame visuose „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės“ etapuose dalyvauti tiek profesionalus, tiek mėgėjus, tiek tuos, kurie sau pažadėjo gyventi sveikiau ir kartu su mumis palaikyti sveikos gyvensenos populiarinimą. Džiaugiamės, kad tokie esame ir patys - į bėgikų būrį visuose etapuose įsilies ir EUROVAISTINĖS darbuotojų komandos,“- pažadėjo EUROVAISTINĖS direktorė N. Vaitelytė.

Priminsime, jog pirmasis „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės” etapas vyks šį sekmadienį Alytuje. Bėgimo mėgėjai varžysis 10 ir 5 kilometrų distancijose. Renginio startas ir finišas – Alytaus Rotušės aikštėje. Renginio pradžia – 11:00 val.

Tvarkaraštis:

Vaikų bėgimas – 11:00 val.

5 km bėgimų startas - 11:30 val.

10 km bėgimo startas - 12:15 val.

Kitas „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės” etapas vyks balandžio 27 dieną Kaune. Iš viso numatyti septyni bėgimai septyniuose skirtinguose Lietuvos miestuose.

Daugiau informacijos – www.ev10kmtaure.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius