-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 13

Bušido turnyro laukiantis Sergejus Maslobojevas: „Metant svorį, teko kankintis“

Jau šeštadienį „Siemens“ arenoje Vilniuje rinksis kovotojai iš Lietuvos ir užsienio – čia vyks „KOK World GP 2015“ turnyras. Viso numatyta 14 kovų, o vakaro puošmena taps „KOK WORLD Grand Prix” ketvertuko mūšiai dėl čempionų titulo. Lietuvos garbę čia gins „Sparta Gym“ kovotojas Sergejus Maslobojevas.
Bušido "KOK WORLD Grand Prix" dalyviai
Bušido "KOK WORLD Grand Prix" dalyviai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Turnyro išvakarėse organizatoriai surengė oficialų sportininkų svėrimą, kuriame dalyvavo visi Lietuvos kovotojai, tačiau nebuvo kai kurių užsieniečių. Tarp jų – ir S. Maslobojevo varžovo pusfinalyje, lenko Kryspino Kalskio. Lenkas – buvęs krepšininkas, tačiau sportinės karjeros sėkmę atradęs bušido ringe. Jis per savo karjerą spėjo sužaisti keliose Lenkijos krepšinio ekipose.

„Dabar adrenalinas sukilęs, esu užsivedęs ir labai laukiu rytojaus. Žiūrėsime, gal ką pakeliui sutiksiu.. iš ketvertuko“, – juokaudamas apie norą jau dabar žengti į ringą ir kautis kalbėjo S. Maslobojevas.

Jis prieš turnyrą per mėnesį atsikratė 10 kg, kad tilptų į svorio kategorijos iki 93 kg rėmus.

„Kai yra problemų su svoriu, tenka nenuleisti rankų ir tęsti sunkias teniruotes, nors turėčiau ilsėtis. Taip šį kartą nesigavo, teko mesti svorį. O dabar ramiau sportuoju, reikia atsigauti ir užsivesti kovai“, – sako Europos ir pasaulio kikbokso čempionas.

Kitame „KOK WORLD Grand Prix” pusfinalyje susigrums olandas Fabio Kwasi ir rumunas Dorinas Robertas. Pastarasis prieš turnyrą taip pat numetė 10 kg svorio.

„Ši kategorija man yra nauja, kadangi numečiau 10 kg. Dabar esu greitesnis, staigesnis, mano ištvermė geresnė“, – gyrėsi rumunas.

Nors dižiausią intrigą žada būtent didžiojo ketvertuko kovos, tačiau ne ką mažiau efektingus mūšius žiūrovai turėtų išvysti ir kitose vakaro dvikovose, kurių bus net 11. Lietuviui Ignui Barysui teks kovoti su airiu Patricku Wixtedu, bandžiusiu mūsiškio nervų tvirtumą prieš svėrimus.

„Negaliu sulaukti rytojaus. Kaip visą laiką esu pasiruošęs. Treneriai visą taktiką parenka pagal varžovą, stengiuosi nekišti nosies ir nežiūrėti apie jį, kad mažiau nervuočiausi. Kuo daugiau prisižiūri, tuo daugiau prisigalvoji“, – ramus buvo Ignas.

Vakaras svarbus ir dar vienam Lietuvos atletui – Matui Stebuliauskui. Dėl traumų jis į ringą grįš po pusantrų metų pertraukos.

Neanalizavau varžovo, bet girdėjau, kad jis yra gana kietas, mėgsta aštrią kovą kaip ir aš. Tad, jei jis nori laimėti, sukelsiu jam daug nemalonumų

„Iki šiol nieko nejutau, o dabar jaučiu jaudulį kaip prieš kovą. Fizinis pasiruošimas geras, esu patobulėjęs. Mano priešininkas gerai imtyniauja, todėl reikės žiūrėti. Bus gera kova“, – sako Tailande ir Filipinuose treniravęsis kovotojas.

Užtikrintai jaučiasi ir dar vienas „Sparta Gym“ narys Henrikas Vikšraitis, kuriam teko pajėgus varžovas iš Lenkijos – Mateuszas Kopiecas.

„Man kovos kaip šventės. Neanalizavau varžovo, bet girdėjau, kad jis yra gana kietas, mėgsta aštrią kovą kaip ir aš. Tad, jei jis nori laimėti, sukelsiu jam daug nemalonumų“, – tvirtai kalbėjo lietuvis.

Nuožmią kovą žada ir Karolio Liukaičio bei brazilo Rodrigo Ferreiros pora. „Labai sunkiai rengiausi – kažkas iš mūsų turės kristi kovoje“, – ryžtingas brazilas.

„Abu esame agresyvūs, tad, kaip jis ir sakė, kažkuris liks gulėti ringe. Mano pasiruošimas nebuo ilgas, bet labai intensyvus, kadangi teko pereiti į mažesnę svorio kategoriją.“, – skolingas neliko K. Liukaitis.

Kovų sąrašas:

1-oji kova: Chico Kwasi (Nyderlandai) – Martynas Jasiūnas (Lietuva) -71 kg KOK

2-oji kova: Valdemaras Kulda (Lietuva) – Rokas Karoblis (Lietuva) -85 kg KOK 

3-oji kova: Jordy Laretas (Nyderlandai) – Herkus Lukošiūnas (Lietuva) -71 kg KOK

4-oji kova: Vitalis Melnikovas (Latvija) – Karolis Buslys (Lietuva) -62 kg KOK

5-oji kova: Ayo Daly (Airija) – Matas Stebuliauskas (Lietuva) +93 BUSHIDO 

6-oji kova: Stefanas Kyrligas (Moldova) – Martynas Knyzelis (Lietuva) +93 kg KOK 

7-oji kova: Patrickas Wixtedas (Airija) – Ignas Barysas (Lietuva) -67 kg BUSHIDO

8-oji kova: Krispinas Kalskis (Lenkija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva) -93 kg KOK

9-oji kova: Fabio Kwasi (Olandija) – Robertas Dorinas (Rumunija) -93 KOK

10-oji kova: Kyriakos Filippidis (Kipras) – Igoris Osininas (Lietuva) -65 kg KOK

11-oji kova: Luke Whelanas (Anglija) – Ernestas Dapkus (Lietuva) -71 kg KOK

12-oji kova: Mateuszas Kopiecas (Lenkija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva) -71 kg KOK 

13-oji kova: Rodrico Ferreira (Brazilija) – Karolis Liukaitis (Lietuva) -81 kg KOK 

14-oji finalinė kova (-93 kg KOK): 8 kovos nugalėtojas – 9 kovos nugalėtojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius