-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 15

Šešiolikmetis Kornelijus Baliukonis – Baltijos šalių golfo čempionas

Sekmadienio vakarą šalia Elektrėnų esančiame „Sostinių“ golfo klubo aikštyne finišavo atvirasis Baltijos šalių golfo mėgėjų čempionatas.
Kornelijus Baliukonis
Kornelijus Baliukonis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Golfas

Tik po paskutiniojo, trečiojo etapo batalijų, kuriose varžėsi 119 geriausių golfo žaidėjų iš aštuonių pasaulio šalių (Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Australijos), paaiškėjo Baltijos šalių čempionai. Kartu su jais – ir nacionalinių pirmenybių nugalėtojai, nes Baltijos šalių čempionatas sutapo su Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionatais.

Po tris dienas trukusių aštraus siužeto varžybų, kokių dar nebuvo viename iš pačių geriausių Lietuvos golfo aikštynų – 18 laukų „Sostinių“ golfo klube, pakili nuotaika užvaldė ir varžybų šeimininkų stovyklą.

Ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių čempiono titulą po labai gražios ir permainingos kovos iškovojo kylanti Lietuvos golfo žvaigždė, šešiolikmetis vilnietis, „Sostinių“ golfo klubo atstovas Kornelijus Baliukonis.

Iš trijų etapų susidedančiose pirmenybėse prieš čempionato finišą jis buvo sužaidęs tik vienas varžybas ir Baltijos šalių čempionato įskaitoje užėmė kuklią 18 vietą. Tačiau Kornelijus antrojo savo rezultato siekė žaisdamas namų golfo klube ir šias palankias jam aplinkybes kuo puikiausiai išnaudojo.

„Namuose žaisti ir įrodyti savo pranašumą visuomet dvigubai smagiau, tačiau ne namų sienos lėmė šią puikią jauno sportininko aukštumą, – įteikdamas apdovanojimus kalbėjo Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis. – Tai užsispyrimo ir atkaklaus triūso treniruotėse, kuriuos Kornelijus rodė pastaruosius dvejus metus, rezultatas. Ypač jis patobulėjo po stažuotės JAV, o savo kaip sportininko brandą Kornelijus geriausiai įrodė šiandien, kai beveik čempiono titulą jau kišenėje turėję pirmenybių lyderiai latvis Davis Pukstas ir suomis Janis Hietanenas, kovodami su juo palūžo, o šešiolikmetis Lietuvos atstovas golfo lauką paliko aukštai iškelta galva.“

R.Dovidaitis sakė, kad naujojo Lietuvos ir Baltijos šalių čempiono dabar laukia dar vienas labai rimtas išbandymas – olimpinis atrankos turnyras.

Baltijos šalių vicečempionu tapo J.Hietanenas, o trečiąją vietą iškovojo Andrius Belkus iš tolimosios Australijos.

Lietuvos pirmenybių nugalėtojų pakylą be čempiono K.Baliukonio užėmė sidabrą laimėjęs A.Belkus, o bronza buvo priverstas tenkintis atvirame mūsų šalies čempionate dalyvavęs latvis D.Pukstas.

Įspūdinga Latvijos golfo žaidėjų moterų pergale baigėsi Baltijos šalių čempionatas, kuriame triumfavo seserys Mara ir Krista Puisitės, o trečioji vieta atiteko jų „Viesturi“ komandos draugei Lindai Dobelei.

Geriausiai iš Lietuvos atstovių pasirodžiusi Miglė Rusteikaitė Baltijos šalių pirmenybėse užėmė aštuntąją vietą, o Lietuvos čempionate Miglė džiaugėsi antrąja vieta.

Lietuvos čempione tapo latvė L.Dobelė, o trečiąją vietą užėmė dar viena Latvijos atstovė Anna Diana Švanka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius