Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 08 30

Šeštadienį sostinėje – prestižinis paplūdimio teniso mėgėjų turnyras

Šeštadienį Vilniuje organizuojamas „PineWood“ paplūdimio teniso mėgėjų turnyras, kuris suburs šios, palyginti, jaunos, tačiau sparčiai populiarėjančios sporto šakos entuziastus. Organizatorių teigimu, tai bus vienas prestižiškiausių mėgėjų turnyrų Lietuvoje, kuriuo siekiama populiarinti šią dinamišką, iš Italijos atkeliavusią sporto šaką.
Paplūdimio teniso turnyras
Paplūdimio teniso turnyras / Partnerio nuotr.

„PineWood“ paplūdimio teniso turnyre dalyvaus 16 vyrų porų, kurie varžysis dėl išskirtinių turnyro rėmėjų prizų – Maserati laikrodžių, nakvynių viešbutyje „Pacai“, prabangių kosmetikos rinkinių ir kitų partnerių prizų. Turnyre žais vieni geriausių Lietuvos paplūdimio teniso žaidėjai.

„Galiu drąsiai teigti, kad šis turnyras kilstels paplūdimio teniso žaidimą Lietuvoje į žymiai aukštesnį lygmenį. Esame entuziastingai nusiteikę populiarinti šią sporto šaką savo šalyje ir tikimės, kad po šio turnyro turėsime dar daugiau paplūdimio teniso entuziastų. Siekiame, kad „PineWood“ vasaros sezono uždarymo turnyras taptų tradiciniu,“ – sako turnyro organizatorė Eglė Malinauskaitė.

Paplūdimio tenisas prieš daugiau nei 35 metus gimė Italijoje ir pirmiausiai išpopuliarėjo būtent šioje pietų šalyje. Vėliau jis išpopuliarėjo ir kituose šiltuose kraštuose, pavyzdžiui, Pietų Amerikoje. Galiausiai susidomėjimas šia nauja teniso atmaina persikėlė ir į kitas šalis, o 2008 metais jauną sporto šaką pradėjo globoti Tarptautinė teniso federacija.

Lietuvoje paplūdimio teniso gimimo metais galima būtų laikyti 2012 metus, kuomet buvo surengtas pirmasis profesionalus paplūdimio teniso turnyras. Nors ši sporto šaka Lietuvoje skaičiuoja dar tik septintus metus, tačiau susidomėjimas jau yra didelis ir vis augantis.

Anot vieno iš paplūdimio teniso pradininkų Lietuvoje, trenerio Tado Janulio, paplūdimio teniso taisykles ir eigą perprasti yra lengviau nei įprasto teniso ir galbūt dėl to šis žaidimas tampa vis populiaresnis.

„Žaidimo filosofija ir pagrindiniais principais paplūdimio tenisas yra panašus į tradicinį, tačiau technika ir žaidimo dinamika yra šiek tiek kitokia. Galima teigti, kad paplūdimio tenise apjungiami trijų sporto šakų – teniso, paplūdimio tinklinio ir badmintono elementai, o žaisti šį žaidimą gali bet kokio fizinio pasirengimo ar amžiaus žmonės,“ – pasakoja Tadas Janulis.

„PineWood“ paplūdimio teniso turnyras prasidės rugpjūčio 31 d., šeštadienį nuo 10.30 val. „PineWood Bar/Lounge“ aikštyne (Nemenčinės pl 37, Vilnius). Šis naujas aikštynas atidarytas vos prieš porą mėnesių, jo įrengimui buvo panaudota daugiau nei 47 tonos balto smėlio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje