Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 23

Simona Krupeckaitė, Eglė Balčiūnaitė ir Jurgita Štreimikytė taps kūno kultūros mokytojomis

Trijų kartų ryškiausios Lietuvos sporto žvaigždės ves kūno kultūros pamokas penkioms šalies mokykloms, kurios tapo bendro sportininkių ir UAB „Vesiga“ projekto „Ateities čempionai“ konkurso laureatėmis. Savo sričių čempionėmis jau tapusios krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, dviratininkė Simona Krupeckaitė ir bėgikė Eglė Balčiūnaitė aplankys moksleivius, pamoką su čempione iškovojusius kūrybinių darbų konkurse „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“.
Konkursą laimėjusios mokyklos kūno kultūros mokytoją galės pasirinkti iš čempionų – E.Balčiūnaitės, J.Štreimikytės-Virbickienės ar S.Krupeckaitės.
Konkursą laimėjusios mokyklos kūno kultūros mokytoją galės pasirinkti iš čempionų – E.Balčiūnaitės, J.Štreimikytės-Virbickienės ar S.Krupeckaitės. / Organizatorių nuotr.

Konkurse varžėsi daugiau nei trisdešimt Lietuvos mokyklų, pateikusių beveik šimtą savo moksleivių darbų. Pasak J.Štreimikytės-Virbickienės, dauguma moksleivių parengtų vizijų-projektų stebino savo originalumu bei pateiktu itin kūrybišku požiūriu.

„Esame tikrai maloniai nustebintos. Sulaukėme labai įvairių moksleivių darbų: pradedant rašiniais ar prezentacijomis ir baigiant filmais, piešiniais ir net rankų darbo knygele“, – sakė Europos moterų krepšinio ir daugkartinė LMKL čempionė.

Konkurso metu moksleivių buvo prašoma kūrybiškai pristatyti viziją, kokių taisyklių, principų ar normų turėtų laikytis kiekvienas, siekiantis tapti čempionu.

Moksleivių darbai buvo vertinami atskirai atitinkamose amžiaus grupėse. Geriausiai  konkurso užduotį 5-6 klasių kategorijoje įgyvendino Joniškio rajono Gasčiūnų pagrindinės mokyklos šeštokai. Sportininkių vertinimui jie pateikė filmuką, kuris sužavėjo savo įtaigumu bei stipria motyvacija. 7-8 klasių kategorijos laureatė – Pasvalio Svalios pagrindinė mokykla, kuriai pamoką su čempione iškovojo septintokų parengta prezentacija. 9-10 klasių kategorijoje – Lazdijų rajono savivaldybės Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija. Šios mokyklos 10 klasės auklėtiniai išleido įspūdingą rankų darbo knygutę – „Čempiono vadovą“.

„10 žingsnių, kaip tapti čempionu“ konkursas yra sudėtinė projekto „Ateities čempionai“ dalis. Šio projekto iniciatoriaus, „Daumantų“ pagardų gamintojos UAB „Vesiga“ direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus, teigimu, konkursas sulaukė didelio atgarsio tarp moksleivių bei pedagogų, tad svarstoma tęsti šį projektą ir kitais metais.

„Jaučiu pareigą prisidėti prie jaunosios kartos aktyvesnės gyvensenos skatinimo. Visuomet tikėjau, kad sportininkai dėl savo autoriteto lengviau pasiekia jaunimą, tokiu būdu įkvėpdami juos įsiklausyti į savo patarimus“, – teigė S. Grinkevičius.

Konkurso laureatai bus pasveikinti balandžio pradžioje specialioje apdovanojimų ceremonijoje, vyksiančioje Kauno Sporto muziejuje. Balandžio pabaigoje į mokyklas laureates pamokų vesti pasirinktinai atvyks pasaulio dviračių treko čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė, viena geriausių Lietuvos ir Europos krepšininkių, Europos čempionė ir Eurolygos prizininkė J. Štreimikytė-Virbickienė bei bėgėikė Eglė Balčiūnaitė – Lietuvos čempionė, olimpietė, šalies 800 metrų bėgimo rekordo savininkė. Vesdamos pamokas čempionės dalinsis naudingais patarimais bei sportinėmis paslaptimis. Bendraudamos su moksleiviais sportininkės taip pat susės sveikatingumo pietų.

„Kadangi darbų sulaukėme išties nemažai, ir kiekvienas jų buvo vertas prizo, pasinaudojome galimybe apdovanoti ir daugiau mokyklų. Todėl nusprendėme suteikti dvi papildomas nominacijas už itin taiklius bei kūrybiškus darbus“, – sakė  J. Štreimikytė-Virbickienė.

Papildomos kategorijos „Už taiklumąi“ laureatu tapo Juodkrantės L.Rėzos jūrų kadetų mokyklą. Šios mokyklos septintokų pasirinktos charakteristikos buvo pačios taikliausios, apibūdinant kelią čempiono titulo link. Kategorijoje „Už kūrybiškumąi“ laureate tapo Vilniaus Minties gimnazija, kuriai pamoką su čempione iškovojo dešimtokės sukurtos eilės.

Prieš mažiau nei metus startavusia išskirtine socialine iniciatyva „Ateities čempionai“ žymios Lietuvos sportininkės siekia ugdyti aktyvesnio gyvenimo būdo bei ryžtingesnę Lietuvos kartą. Pirmojo projekto etapo metu trijų kartų čempionės vykdė aktyvią socialinės komunikacijos kampaniją, antruoju – įgyvendino konkursą moksleiviams, bendradarbiaudamos su Švietimo ir mokslo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius