-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 21 /19:49

Simona Krupeckaitė – Europos keirino čempionė

Tituluočiausia Lietuvos treko dviratininkė Simona Krupeckaitė sekmadienį tapo Europos dviračių treko čempionato keirino rungties čempione.
Apdovanojimų akimirka
Simona Krupeckaitė - Europos čempionė / Luko Balandžio nuotr.

Lietuvė nuo pat finalo starto išsiveržė į priekį ir auksinės pozicijos neapleido iki finišo. Iš trasos pasitraukus motoriniam dviračiui, lietuvo šovė į priekį ir nurūko savo antrojo aukso medalio šiame čempionate link.

Nors paskutiniuose metruose S.Krupeckaitei ant kojų pradėjo lipti rusės, tačiau audringai aistruolių palaikoma lietuvė išsvajotojo aukso neatidavė.

Antroji ir trečioji vietos atiteko Rusijos sportininkėms – atitinkamai Jekaterinai Gnidenko ir Jelenai Brežnevai.

Kita Lietuvos atstovė Gintarė Gaivenytė paguodos važiavime dėl 7-11 vietų liko ketvirta ir bendrojoje įskaitoje užėmė dešimtą vietą.

Luko Balandžio nuotr./Lenktynių akimirka
Luko Balandžio nuotr./Lenktynių akimirka

--------------------------------------------

2010 metų keirino pasaulio čempionė Londono olimpinėse žaidynėse šioje rungtyje buvo tik septinta. Sekmadienio rytą vykusiose kvalifikacinėse lenktynėse lietuvė savo važiavime buvo trečia ir pateko į finalą, kuriame lenktyniaus šešios greičiausios dviratininkės.

Finale be S.Krupeckaites dar kovojo: Jelena Brežneva ir Jekaterina Gnidenko (Rusija), Olga Panarina (Baltarusija), Sandie Clair ir Olivia Montauban (Prancūzija).

27 metų O.Panarina – kylanti dviračių treko žvaigždė. Šeštadienį Panevėžyje baltaruse individualaus sprinto ketvirtfinalyje 2:0 sudorojo Gintarę Gaivenytę, o vėliau pasipuošė aukso medaliu. 2011 m. pasaulio pirmenybėse Nyderlanduose O.Panarina keirino rungtyje iškovojo sidabrą.

Pancūzės 24-erių S.Clair ir 21-erių O.Montauban – daugkartinės treko Europos ir pasaulio čempionatų jaunių ir jaunimo varžybų prizininkės, o S.Clair praėjusių metų Europos čempionate keirino rungtyje laimėjo bronzą bei dalyvavo Londono olimpiadoje. Dviratininkių duetas medalį jau iškovojo ir Panevėžyje – šeštadienį komandinėse sprinto varžybose prancūzės užėmė trečią vietą.

Jekaterinai Gnidenko tėra 19 metų, tačiau dviratininkė jau dalyvavo Londono olimpiadoje, kur keirino varžybose liko viena vieta žemiau S.Krupeckaitės – aštunta. Kita Rusijos sportininkė, Jelena Brežneva, didelių pasiekimų dviračių treke neturi.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius