-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 01

Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė į Melburną išvyko olimpinio kelialapio

Sekmadienį anksti rytą į pasaulio pirmenybes Melburne išskrido tituluočiausia Lietuvos dviračių treko meistrė Simona Krupeckaitė. Pagrindinis jos tikslas – laimėti kelialapį į Londono olimpiadą komandinio sprinto rungtyje.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, kad mums su Gintare Gaivenyte pavyks aplenkti ukrainietes ir iškovoti kelialapius į Olimpines žaidynes. Tai man svarbiau nei asmeniniai rezultatai“, – prieš išskrisdama sakė S.Krupeckaitė, Melburno treke važiuosianti trečią kartą.

Pasaulio dviračių treko čempionatas Melburne vyks balandžio 4-8 dienomis. S.Krupeckaitė dalyvaus trijose rungtyse: keirino, sprinto ir komandinio sprinto.

Šiuo metu Australijoje jau nuo seniau treniruojasi kitų rungčių Lietuvos treko meistrės Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė ir Vaida Pikauskaitė.

S.Krupeckaitė pasaulio čempionatui rengėsi Panevėžyje. „Pasirengimas Melburno varžyboms vyko sklandžiai, be jokių problemų“, – sakė S.Krupeckaitė.

Tikiuosi, kad mums su Gintare Gaivenyte pavyks aplenkti ukrainietes ir iškovoti olimpinius kelialapius. Tai man svarbiau nei asmeniniai rezultatai

Dviratininkė teigė, kad skirtingai nuo tempo rungčių dalyvių, jai nereikia tokios ilgos aklimatizacijos Australijoje, kurios laikas nuo Europos skiriasi keliomis valandomis.

„Nekart buvome Australijoje, išmėginome įvairius aklimatizacijos būdus. Tačiau net ir atvykus prieš mėnesį rezultatai tokie patys, kaip ir be aklimatizacijos. Tai ir nutarėme, kad geriausia vykti kone iškart į varžybas“, – sakė S.Krupeckaitė, į Australiją išskridusi su treneriu ir vyru Dmitrijumi Leopoldu bei komandos drauge G.Gaivenyte.

S.Krupeckaitė jau turi kelialapius į Londono olimpiadą individualiose keirino ir sprinto rungtyse. Tačiau dėl komandinio sprinto dar reikia kovoti. Lietuvių duetas turi aplenkti ukrainietes, kurios olimpinio reitingo įskaitoje yra viena vieta aukščiau.

Panaši padėtis yra ir 3 kilometrų persekiojimo rungtyje, kurioje Lietuvos komandai, norint patekti į Olimpiadą, reikia aplenkti baltaruses.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius