Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16 /17:53

Simona Krupeckaitė Rio 2016 sprinto rungtyje užėmė 7-ąją vietą

Ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti dviračių treko atstovė Simona Krupeckaitė antradienį sprinto rungties ketvirtfinalyje baigė savo kovą dėl medalių. Važiavime dėl 5-8 vietų dviratininkė užėmė trečiąją vietą ir bendroje įskaitoje Rio 2016 žaidynes baigė septinta.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Vytauto Dranginio nuotr.

Pirmajame ketvirtfinalio važiavime britė K.Merchant puikiu taktiniu manevru nepaliko jokių šansų lietuvei. Antrojo rato pabaigoje ji nėrė pro S.Krupeckaitę ir nurūko pirmyn.

Dviratininkėms startavus, į priekį išvažiavo S.Krupeckaitė, nors buvo matyti, kad abi sportininkės siekė važiuoti už nugaros. Apsukus pusantro rato K.Merchant priartėjo prie mūsiškės ir staiga nėrė pirmyn.

Per kelias sekundes atstumas tarp dviratininkų pasidarė per didelis, kad S.Krupeckaitė sugebėtų varžovę pavyti. Galutinis skirtumas tarp sportininkių – 1,139 sek.

Antrajame lietuvė pasirinko važiuoti varžovei iš paskos, kova jau buvo atkaklesnė, tačiau 10 metų už S.Krupeckaitę jaunesnė britė įrodė savo pranašumą. K.Merchant prieš lietuvę finiše turėjo 0,232 sek. pranašumą.

Ketvirtfinalyje visos keturios poros baigėsi „sausais“ rezultatais 2:0.

„Džiaugiuosi, kad patekau su brite. Jos yra greitos, tačiau su ja galima kovoti. Na ir kas, kad ji greita – tai dar ne rodiklis“, – pirmadienį, sužinojusi varžovę ketvirtfinalyje, sakė S.Krupeckaitė.

Į sprinto ketvirtfinalį S.Krupeckaitė pateko po beprotiško aštuntfinalio, kuriame 0,025 sek. pralaimėjo varžovei iš Nyderlandų, tačiau per paguodos važiavimą iškovojo pergalę vos 0,001 sek.

Dar anksčiau S.Krupeckaitė sugebėjo įveikti Londono olimpinę čempionę Anna Meares.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius