-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 19

Šįvakar į kovą su 145 kg sveriančiu varžovu stosiantis Sergejus Maslobojevas: „Mano pranašumas – charakteris ir greitis“

Jau šįvakar sostinės „Siemens“ arenoje įvyks grandiozinis „K-1 & King of Kings Europoe GP in Vilnius 2011“ bušido turnyras, kuriame susigrums aštuoni sunkiasvoriai kovotojai iš Lietuvos, Estijos, Rumunijos, Olandijos, Lenkijos ir Rusijos.
Sergejus Maslabojevas
Sergejus Maslabojevas / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Bušido

Vienas turnyro favoritų – lietuvis Sergejus Maslobojevas. Tiesa, 188 cm ūgio ir 93 kg svorio kovotojo itin sudėtingas iššūkis laukia jau pirmajame etape – S.Maslobojevui teks susigrumti su Rumunijos milžinu Vasiliu Popovičium. Šio sportininko, pravarde Drakula, ūgis – 212 cm, svoris – net 145 kg.

Be abejo, didelę intrigą kelia galima S.Maslobojevo dvikova su Mindaugu Sakalausku. Šios priešpriešos tikram dvikovinio sporto mėgėjui pristatinėti nė nereikia.

Jos šleifas velkasi dar nuo praėjusių metų pavasario, kai „Siemens“ arenoje vyko „K–1 World GP 2010“ sunkiasvorų čempionato atrankos turnyras. Tąsyk S.Maslobojevas pirmoje kovoje nokautavo olandą Ricardo van den Bosą, tačiau dėl patirtos traumos turėjo pasitraukti iš turnyro. Tuo tarpu M.Sakalauskas nukeliavo iki finalo, kur įveikė estą Andrejų Bokaną.

Po šio turnyro internetiniuose forumuose ir gyvuose pokalbiuose užvirė diskusijos, kuris iš šių kovotojų yra geresnis. Išryškėjo nuomonė, kad turnyrą, jei ne patirta trauma, neabejotinai būtų laimėjęs S.Maslobojevas. Gimė priešprieša – Vilnius prieš Kauną, o ginčas peraugo į intrigą – vis dėlto kuris iš jų yra geresnis?

Speciali M.Sakalausko ir S.Maslobojevo dvikova turėjo vykti praėjusių metų lapkritį, tačiau vykdamas į turnyrą S.Maslabojevas pateko į avariją, tad kovą teko atidėti. Tiesa pagal šįvakar vyksiančio turnyro formatą S.Maslabojevas ir M.Sakalauskas gali susitikti tik finale, iki kurio kiekvienam reikia įveikti po du varžovus.

Turnyrui S.Maslobojevas ruošėsi Tailande, kur praleido du mėnesius. Tiesa, sportininkas treniruočių stovykla neliko patenkintas, mat tolimojoje šalyje S.Maslobojevą persekiojo nesėkmės. Važiuodamas motociklu S. Maslobojevas pateko į avariją ir susižeidė alkūnę, kelius. „Tailande  daugiau laiko teko ne treniruotis, o gydytis“, – sakė kovotojas.

15min.lt S.Maslobojevas pasakojo, jog nėra 100 proc. pasiruošęs turnyrui, tačiau be kovos, tikino, nepasiduosiąs nė vienam varžovui. Taktinį kovos planą sportininkas yra paruošęs ir kovai su 145 kg sveriančiu V.Popovičium.

– Sergejau, kaip reikia kovoti su daugiau nei 50 kg sunkesniu priešininku?

– Niekada nesu grūmęsis su tokiu milžinu – nei per treniruotes, nei juo labiau per varžybas. Kai 145 kilogramai smūgiuoja į tavo kūną, manau, pajunti kiekvieną tą kilogramą. Be abejo, tai man nėra parankus varžovas, tačiau mano pranašumu turėtų tapti greitis, ištvermė. Turėsiu pasinaudoti savo agresija, charakteriu. Turėsiu eiti į priekį. Kiek esu jį matęs, jis nelabai mėgsta agresyvų varžovo puolimą. Jei prispausčiau jį savo smūgiais, įgyčiau pranašumą. Nė vieno žingsnio atgal – tuomet turėsiu šansų.

– Drakula pavojingesnis rankų ar kojų smūgiais?

– Jis puikiai smūgiuoja ir rankomis, ir kojomis. Tiesa, jo smūgiai nėra greiti, bet velniškai stiprūs. Jaučiasi kiekvienas prisilietimas. Esu kovojęs su 125 kg sveriančiu varžovu, ir jau tada jautėsi kiekvienas smūgis. Kai tokio milžino koja sminga į tavo koją, jausmas ne iš maloniųjų.

– Tikiesi greitos kovos baigties, kad išliktų kuo daugiau jėgų kitiems etapams?

– Tikiuosi. Tačiau visada gali tik tikėtis, bet niekada negali žinoti, kaip bus. Pasiruošimas šiam turnyrui buvo labai sunkus. Buvo ir ligų, ir  traumų. Nemanau, kad esu 100 procentų pasiruošęs, bet tikrai nesiruošiu be kovos pasiduoti. Kiek galėsiu, viską atiduosiu.

– Šiame turnyre, norint jį laimėti, svarbu paskirstyti jėgas ir neiššvaistyti jų jau pirmajame etape. Praėjusiais metais puikiai pradėjai turnyrą, tačiau pusfinalyje jėgų jau neužteko. Ar ši patirtis tapo gera pamoka?

– Kiekvienas etapas yra pamoka. Gyveni ir mokaisi. Stengsiuosi nekartoti klaidų, bet niekada negali prognozuoti. Ne kartą esu nudegęs, kai išankstinis planas ringe tiesiog sugriūdavo. Juk varžovas irgi ruošiasi taktiškai, analizuoja mano silpnąsias puses. Stengsiuosi palikti jėgų ir kitiems etapams, nors suprantu, kad jau ketvirtfinalis bus velniškai sunkus.

– Nemanai, kad tavo ketvertas kiek stipresnis nei tas, kuriame kelią į finalą skinsis kitas lietuvis Mindaugas Sakalauskas?

– Niekad nebūna lengvų kovų ir silpnų varžovų. Visi ruošiasi, visi stengiasi. Gali būti vakaro favoritas, bet dėl vienos klaidos gali pralaimėti silpniausiam varžovui. Prognozuoti labai sunku. Kaskart stengsiuosi laikytis savo kovos plano ir nenuvilti gerbėjų.

– Priešprieša su M.Sakalausku išlieka aktuali, ar vis dėlto per metus viskas  užsimiršo?

– Nepasakyčiau, kad užsimiršo. Man daug kas primena apie tai. Dabar vyks aštuntuko turnyras ir nėra garantijos, kad susitiksime. Galbūt tik vienas iš mūsų bus finale, gal nė vienas. Tačiau interneto forumuose ir socialiniuose tinklapiuose visi kalba vien apie tai – apie galimą mūsų susitikimą. Visi to laukia. Buvau davęs žodį, kad ta kova įvyks, ir ji įvyks – anksčiau ar vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius