-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

Martynas Šlikas: turėjome užimti aukštesnę vietą (interviu)

Savaitę Olandijoje vykusiame pasaulio ledo ritulio čempionate Lietuvos rinktinė liko priešpaskutinė – penkta ir išsaugojo vietą pirmajame divizione, tačiau tokiu rezultatu žaidėjai nebuvo patenkinti. „Nemanau, kad nors vienas žaidėjas patenkintas tuo rezultatu“, – 15min.lt sakė pirmadienį po pietų su komanda grįžęs puolėjas Martynas Šlikas.
Martynas Šlikas
Martynas Šlikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tilburge vykusiose planetos pirmenybėse lietuviai patyrė keturis pralaimėjimus ir iškovojo vieną pergalę. „Norėjome sužaisti geriau, bet, matyt, toks yra Lietuvos rinktinės lygis šią dieną. Daug taisytinų dalykų – nuo žaidėjų psichologinės būsenos iki fizinio pasirengimo“, – pasakojo jis.

– A grupė buvo gana pajėgi...

– Tikrai stipri grupė teko. Tiek Ukraina, tiek Austrija buvo vertos pakilti į aukštesnį divizioną. Olandai žaidė namie, o japonai – nežinau, kodėl negalime jų nugalėti, nors šiame turnyre jie buvo silpnesni nei praėjusiuose. Įvarčių skirtumas rodo, kad jie žaidė geriau.

– Kokia didžiausia Lietuvos rinktinė problema?

– Kokiu nors būdu reikėtų negauti traumų, nes prieš išvykdami netekome dviejų pagrindinių gynėjų. Tobulinti yra daug ką, bet labiausiai šį kartą koją kišo psichologinis elementas. Tam savaitę trunkančiam turnyrui reikia labai stipraus charakterio ir visos komandos noro laimėti. Daugybė baudos minučių gauta dėl psichologijos. Tai nesugebėjimas atsispirti provokacijoms.

– Kieno darbas parengti žaidėjus psichologiškai?

– Pačių žaidėjų. Aišku, ir trenerio, bet žaidėjai suaugę ir patys tai gali kontroliuoti.

– Galbūt tai pasiekiama su patirtimi?

– Svarbiausia, kad dauguma žaidėjų patyrę. Po kelių savaičių susitiksime ir kalbėsime apie tai, kodėl taip nutinka. Niekas nesikeičia jau kurį laiką...

– Tikslas lyg ir pasiektas – į žemesnįjį divizioną Lietuvos rinktinė neiškrito, o ar tokiu rezultatu esate patenkinti?

– Tikrai ne. Nemanau, kad nors vienas žaidėjas patenkintas tuo rezultatu, kurį pasiekėme Olandijoje.

– Galbūt iš vėžių išmušė varginanti kelionė autobusu į Olandiją?

– Ji išvargino ir ukrainiečius. Be abejo, tai turėjo įtakos, nes į Lietuvą skridome tik tris valandas, o į čempionatą autobusu važiavome dvi paras. Tai atėmė jėgų ir kantrybės. Tačiau tai ne pasiteisinimas. Turėjome užimti geresnę vietą.

Rinktinės sudėtis gali keistis

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Petras Nausėda
Petras Nausėda

„Kėlėme tikslą neiškristi į žemesnįjį divizioną, jį įgyvendinome. Objektyvias išvadas pateiksime vėliau“, – kalbėjo Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda.

Anot jo, geriausią įspūdį paliko rungtynės su austrais ir ukrainiečiais. „Įvarčių skirtumas neatspindi pačių rungtynių. Su olandais neigiamos įtakos turėjo tai, kad buvome tikri, kad laimėsime. Apie tai visi tik ir kalbėjo aplinkui. Apskritai kalbant, žaidėjai padarė tai, ką galėjo“, – kalbėjo P.Nausėda.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rimantas Sidaravičius
Rimantas Sidaravičius

„Rinktinė turėtų atsinaujinti, nors jaunimo, kuris galėtų lygiaverčiai pakeisti senbuvius, nelabai turime, – sakė Lietuvos rinktinės strategas Rimantas Sidaravičius. – Kai jaunimas pradės kvėpuoti senbuviams į nugarą, gal ir šie labiau pasitemps.“

A grupės nugalėtoja tapo ir vienintelį kelialapį į planetos pirmenybių elitą iškovojo Austrijos rinktinė, kuri lemiamoje dvikovoje 2:1 įveikė Ukrainos ledo ritulininkus. Šie liko antri. Į žemesnįjį divizioną iškrito Serbijos komanda.

 

Pavadinimas
VietaKomandaR.P.P.po prat.Pr.po prat.Pr.Įv.Tšk.
1.Austrija5500028:515
2.Ukraina5400139:1212
3.Japonija5300217:79
4.Olandija5110211:195
5.Lietuva5100419:333
6.Serbija500148:461

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius