Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25

Šokas Bulgarijoje: visa sunkiaatlečių rinktinė pagauta vartojus dopingą

Visa Bulgarijos sunkiosios atletikos rinktinė diskvalifikuota po to, kai 11 sportininkų organizmuose aptikti draudžiamieji sporte medicininiai preparatai. Bulgarijos sunkiosios atletikos federacija jau patvirtino, kad jos atletai pagauti vartoję dopingą.
Savaitgalio įvykiai
Savaitgalio įvykiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anabolinis steroidas – stanozololas pas bulgarus aptiktas netikėtai sportininkus patiktinus kovo mėnesio pradžioje Gruzijoje, kur atletai rengėsi Europos sunkiosios atletikos čempionatui.

„Stanozololo jau niekas nevartoja. Tai senas preparatas, visi žino, kad tai dopingas. Juolab, kad jis naudojamas ne tik medicinoje, bet ir veterinarijoje. Aš šokiruotas, – po dopingo kontrolierių išvadų sakę Bulgarijos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Ivanas Ivanovas. – Vienintelis paaiškinimas – į sportininkų organizmą dopingas galėjo patekti su maisto papildais, kurie duodami atletams po treniruočių. Tačiau patys gamintojai jau patvirtino, kad jų gaminiuose nėra jokių draudžiamųjų sporte vaistų“.

Maisto papildų kompanijų atstovai kategoriškai atsiribojo nuo kilusio dopingo skandalo.

Panašus „sprogimas“ Bulgarijoje įvyko ir prieš 2008 metų Pekino olimpines žaidynes. Tuomet, likus porai mėnesių iki vasaros žaidynių, taip pat visa Bulgarijos sunkiosios atletikos rinktinė buvo diskvalifikuota už dopingo vartojimą.

Tikinama, kad už dopingo vartojimą sportininkams gresia 4 metų diskvalifikacija, treneriui gali būti skirta 2 metų diskvalifikacija, o federacijai skirta 1 mln. JAV dolerių bauda.

Dabar laukiama sportininkų B mėginių rezultatų ir maisto papildų analizės. Tačiau rinktinės nariai jau išsiskirstė namo ir bulgarai nedalyvaus Europos sunkiosios atletikos čempionate.

Sunkioji atletika Bulgarijoje itin mėgstama sporto šaka, kurios kovas seka beveik pusę šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius