Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05

Sporto visuomenė skelbia karą Klemensui Rimšeliui: „Departamento vadovas skaldo Lietuvos sporto pasaulį“

Prieš porą mėnesių tarp šalies sporto visuomenės ir Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) bei jo vadovo Klemenso Rimšelio įsiplieskusi pogrindinė priešprieša virsta tikru karo lauku. Beveik prieš ketverius metus KKDS direktoriaus vietą konkurse laimėjusio K.Rimšelio darbuotojai pastaruoju metu rengė ne vieną prieštaringai vertinamą šalies sporto įstatymą ar pataisą, o KKSD vedlys tikino, kad jo departamento veikla yra pozityvi ir naudinga šaliai. Tačiau pimadienį didžioji dalis Lietuvos sporto visuomeninių organizacijų pareiškė nepasitikėjimą K.Rimšeliu.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

KKSD vadovo veikla vertinama kaip skaldanti šalies sportą, Lietuvos sporto ministru tituluojamas departamento vadovas K.Rimšelis kaltinamas nekompetencija, nenoru bendrauti su kitomis sporto struktūromis. Šiam pareigūnui taip pat inkriminuojami patirties stoka bei teisinės bazės sujaukimas.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Vasiliauskas, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos prezidentas Albinas Grabnickas, Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacijos prezidentas Arvydas Sapka, Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas, Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas, Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas Seimo ir premjero Algirdo Butkevičiaus paprašė atkreipti dėmesį į esamą situaciją ir gerai pasvarstyti, ar pratęsti K.Rimšelio darbo sutartį dar ketveriems metams.

Mat baigiasi jo ketverių metų vadovavimo departamentui laikas ir premjeras arba pratęs sutartį su dabartiniu KKSD vadovu, arba ieškos naujo.

Sporto organizacijų laiškas

Mes, žemiau pasirašiusių sporto organizacijų atstovai, reiškiame susirūpinimą dėl Lietuvos sporto politikos.

Esame sunerimę, kokiu keliu Lietuvos sporto ateitį bando pakreipti vieno svarbiausių šalies sporto politikos formuotojų – Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD) – generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Dviprasmiškos sporto politikos teisinės bazės korekcijos, siekis atsikratyti tam tikrų jo vadovaujamos įstaigos funkcijų, KKSD reorganizacija, dėmesio sporto organizacijoms bei renginiams stoka, skaidrumo trūkumas – tai kertinės priežastys, kurios žemiau pasirašiusių organizacijų visuotiniu sutarimu, trukdo efektyviam Lietuvos sporto plėtros politikos įgyvendinimui.

Apgailestaujame, kad p. K.Rimšelis iki šiol nebandė sutelkti Lietuvos sporto organizacijų bei asmenybių vieningai sporto plėtrai, o rodė tik netinkamą ir nepakankamą dėmesį savo vadovaujamai sričiai.

Apgailestaujame, kad p. K.Rimšelis iki šiol nebandė sutelkti Lietuvos sporto organizacijų bei asmenybių vieningai sporto plėtrai, o rodė tik netinkamą ir nepakankamą dėmesį savo vadovaujamai sričiai. Maža to, kai kuriais jo vadovaujamo departamento veiksmais netgi skaldė Lietuvos sporto pasaulį.

Tad prašome Jūsų vertinant K. Rimšelio galimybes ateityje prisidėti prie Lietuvos sporto politikos formavimo, atsižvelgti į šiuos aspektus:

Nepakankama patirtis: K.Rimšelis vadovauti KKSD atėjo neturėdamas jokios sportinės ar sporto administravimo patirties, tai iki šiol jam išliko svetima sritis.

Sporto organizacijų atribojimas: nepaisant menkos patirties sporto srityje, K.Rimšelis bei jo vadovaujamas departamentas sprendimus dažniausiai priima nepasitarę su sporto organizacijomis, kurias minėti sprendimai paliečia pirmiausiai.

Skaidrumo trūkumas: K.Rimšelio vadovaujamam KKSD trūksta skaidrumo, pavyzdžiui, viešai nėra pateikiama visa informacija apie KKSD biudžetą, papildomų lėšų skirstymas vyksta pagal neaiškius ir neatskleidžiamus kriterijus, KKSD strategijos kūrimo procese nebuvo įtrauktos sporto organizacijos ir kt.

Dėmesio stoka sportui: atsainų K.Rimšelio požiūrį į Lietuvos sporto gyvenimą išduoda tai, kad nei jis pats, nei kiti KKSD atstovai nedalyvauja svarbiuose sporto renginiuose.

Teisinės bazės sujaukimas: paskutiniais veiksmais, pavyzdžiui, naujos Kūno kultūros ir sporto įstatymo redakcijos rengimu bei pateikimu svarstymui arba KKSD vadovo įsakymu dėl nacionalinių sporto šakų federacijų pripažinimo, K.Rimšelio vadovaujamas KKSD įrodė, kad sporto visuomeninių organizacijų nevertina kaip rimtų Lietuvos sporto plėtros vystytojų.

Kompetencijos stoka: K.Rimšelio kompetencijos stoka neleido surinkti reikiamo profesionalumo KKSD komandos, o tai neigiamai atsiliepė Lietuvos sporto politikai.

Todėl svarstant naujas galimas Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus kandidatūras prašome atsižvelgti į sporto organizacijų nuomonę.

Lietuvos visuomeninių sporto organizacijų prezidentų tarybos nariai:

Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis

Asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Vasiliauskas

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė

Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos prezidentas Albinas Grabnickas

Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacijos prezidentas Arvydas Sapka

Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas

Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius