Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 02

Sporto žurnalistai gilinosi į ledo ritulio subtilybes

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) kartu su asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ surengė žiniasklaidos atstovams seminarą apie ledo ritulį.
LSŽF seminaras apie ledo ritulį
LSŽF seminaras apie ledo ritulį / Tomo Gaubio nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Renginio metu asociacijos prezidentas, ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Petras Nausėda, Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) vykdomasis direktorius Remigijus Valickas, generalinis sekretorius Vaidas Tomas Budrauskas ir atstovas spaudai Vaclovas Gedvilas supažindino žurnalistus su ledo ritulio istorija, sporto šakos atėjimu į Lietuvą, taisyklių, taktikos niuansais, dabartimi, organizaciniais iššūkiais ir planais.

Tomo Gaubio nuotr./LSŽF seminaras apie ledo ritulį
Tomo Gaubio nuotr./LSŽF seminaras apie ledo ritulį

Į seminarą ledo ritulininkai atsivežė ir visą aprangos komplektą, kurį pasimatavo LRT žurnalistė Brigita Virbalytė.

Be to, žiniasklaidos atstovams buvo surengta viktorina, kurios metu už teisingus atsakymus apie ledo ritulį buvo galima laimėti Lietuvos rinktinės ir NLRL atributikos.

„Džiugu, kad LSŽF parodė tokią iniciatyvą, o mums, kaip ledo ritulio atstovams, tai buvo puiki proga vienoje vietoje pabendrauti su didžiąja dalimi žurnalistų. Po susitikimo supratau, kad ledo rituliu serga vis daugiau žurnalistikos amato atstovų“, – po seminaro sakė P.Nausėda.

Tomo Gaubio nuotr./Sergejus Muravjovas
Tomo Gaubio nuotr./Sergejus Muravjovas

Specialus renginio svečias buvo nevyriausybinės organizacijos „Transperancy International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas. Su juo žurnalistai ilgai diskutavo apie korupcijos sporte, lažybų skandalų tyrimus, sporto klubų ir organizacijų skaidrumą, informacijos šaltinių paiešką, bendradarbiavimo su nevyriausybinėmis organizacijomis ir kolegomis iš užsienio galimybes.

„Džiugu, kad sporto žurnalistai vis labiau domisi korupcija ir nesąžiningais susitarimais sporte. Lietuvoje sportas neretai remiamas iš mokesčių mokėtojų pinigų, tad galime ir turime kelti aukštus etikos ir atskaitingumo reikalavimus valstybės ir savivaldybių paramą gaunantiems klubams. O žiniasklaidos vaidmuo siekiant garbingo ir skaidraus sporto – akivaizdus“, – po susitikimo kalbėjo „Transperancy International“ Lietuvos skyriaus vadovas.

LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius su žiniasklaida bendravusiems svečiams įteikė padėkas, o žurnalistus pakvietė ir toliau aktyviai dalyvauti seminaruose.

1957 metais įkurta LSŽF šiuo metu vienija 110 sporto žiniasklaidos atstovų. Sporto žurnalistų organizacija savo narius kiekvieną mėnesį kviečia dalyvauti seminaruose ir išbandyti jėgas įvairių sporto šakų žurnalistų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius