Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

Sprogęs Rusijos dopingo skandalas – 1000 sportininkų slėpė dopingo vartojimą

Penktadienį Londone buvo paskelbta paskutinė Pasaulinės antidopingo organizacijos WADA ir profesoriaus Richardo McLareno ataskaita apie dopingo vartojimą Rusijoje.
Vladimiras Kazarinas su Marija Savinova ir Jekaterina Postigova, kurioms gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos
Vladimiras Kazarinas su Marija Savinova ir Jekaterina Postigova, kurioms gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ataskaitos autorius paskelbė, kad daugiau nei 1000 Rusijos sportininkų iš 30 sporto šakų buvo įsivėlę į dopingo vartojimą ir slėpimą.

Valstybė vykdė kontroliuotą dopingo sistemą ir manipuliavo sportininkų mėginiais. Tai atskleidė sukompromituoti mėginiai – su dideliu druskos kiekiu arba moterų sportininkių mėginiuose rasti vyriški DNR.

Tyrimas daugiausiai tyrinėjo pažeidimus Sočio žiemos olimpinių žaidynių metu. Skelbiama, kad yra įrodymų, jog 12 medalininkų vartojo dopingą, keturi iš jų laimėjo auksą.

R.McLarenas įsitikinęs, kad Rusijos sportininkai „sukompromitavo“ Londono olimpines žaidynes.

Rusijos sportininkų dopingo mėginiai Maskvos laboratorijoje buvo klastojami nuo 2011 iki 2015 metų.

Profesorius įsitikinęs, kad apie dopingo sistemą gerai žinojo aukščiausi valstybės vadovai, tarp jų ir sporto ministras Vitalijus Mutko.

Sistema buvo paprasta – Rusijos treneriai pirko dopingą ir pardavinėjo jį savo sportininkams, o paskui nešvarius dopingo mėginius pakeisdavo švariais.

Apžvalgininkai spėja, kad šįkart Rusija sulauks itin griežtos bausmės ir bus pašalinta iš 2018 metų Pjončango žiemos olimpinių žaidynių.

Rusijos valdininkai tradiciškai neigia bet kokius pažeidimus. Vienas parlamento narių ir kerlingo federacijos prezidentas Dimitrijus Svisčevas teigia, kad kaltinimai nepagrįsti: „To ir tikėjomės. Nieko naujo. Tik nepagrįsti kaltinimai mums visiems. Jeigu esi rusas, būsi apkaltintas kiekviena įmanoma nuodėme.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius