Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staigmena Europos rankinio čempionate – krito olimpiniai prizininkai

Europos vyrų rankinio čempionatuose daugiausia medalių per visą istoriją iškovojusi Ispanijos rinktinė priversta krautis lagaminus jau po pirmo šių metų Europos čempionato etapo. Lemiamose grupės varžybų rungtynėse be Lietuvos teisėjų iš aikštelės išvaryto lyderio likę Ispanijos rankininkai nepateko tarp 12-os geriausių čempionato rinktinių.
Austrijos ir Ispanijos mačas baigėsi 33:33.
Austrijos ir Ispanijos mačas baigėsi 33:33. / EHF nuotr.

B grupės lemiamose rungtynėse, kurioms teisėjavo Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis, Ispanijos rinktinei reikėjo pergalės prieš Austrijos nacionalinę komandą.

Jau pirmo kėlinio pabaigoje ispanai liko be savo lyderio Alexo Duišebajevo. Gynyboje A.Duišebajevas agresyviu veiksmu pataikė varžovui į veidą. Po VAR peržiūros, Lietuvos teisėjai vienam geriausių Europos rankininkų parodė raudoną kortelę ir pašalino iš aikštelės.

VIDEO: Last-minute drama! | Spain vs. Austria | Highlights | Men's EHF EURO 2024

Ispanijos ir Austrijos rinktinių susitikimo pabaigoje austrai išplėšė palankias lygiąsias 33:33. Austrai iškovojo 4 taškus ir grupėje užėmė 2 vietą, ispanai su 3 taškais liko 3-oje vietoje.

Tokijo olimpinių žaidynių prizininkai Ispanijos rankininkai apdovanojimus laimėjo pastaruosius penkis Europos čempionatus iš eilės, o iš viso yra pelnę net 9 medalius – 2 aukso, 5 sidabro ir 2 bronzos.

Antrame Europos čempionato etape 12 rinktinių suskirstytos į dvi grupes. Joms įskaityti pirmame etape tarpusavio rungtynėse iškovoti taškai.

1 grupėje Kelno mieste rungtyniaus po 2 taškus turinčios olimpinė čempionė Prancūzijos rinktinė ir Vengrijos ekipa, po tašką turinčios Austrijos ir Kroatijos komandos bei be taškų antrąjį etapą pradėsiančios Islandija ir čempionato šeimininkė Vokietija.

2 grupėje Hamburge žais po 2 taškus iškovojusios Europos čempionės titulą ginanti Švedijos rinktinė, praėjusių metų pasaulio čempionai Danijos rankininkai bei Slovėnijos komanda. Be įskaitinių į antrą etapą pateko Nyderlandų, Norvegijos ir Portugalijos rinktinės.

Į Europos čempionato pusfinalį pateks ir kovą dėl medalių tęs dvi geriausios grupių komandos. Europos čempionai ir prizininkai paaiškės sausio 28 dieną Kelne.

Po pirmo etapo iš Europos čempionato be ispanų taip pat pasitraukė Šiaurės Makedonijos, Šveicarijos, Rumunijos, Juodkalnijos, Serbijos, Lenkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Čekijos bei Europos čempionate debiutavusios Farerų salų, Sakartvelo ir Graikijos rinktinės.

Vokietijoje vykstantis 16-asis Europos vyrų rankinio čempionatas jau buvo paženklintas pasaulio rekordu. Čempionato atidarymo rungtynes Diuseldorfo „Merkur Spiel-Arena“ uždarame futbolo stadione stebėjo net 53 586 žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius